Benefit the Porefessional

0 0

Een tijdje geleden kon je bij de de Benefit counter in de Douglas een miniatuur van de Porefessional ophalen. Ik had veel positieve verhalen over deze primer gehoord. Zo zou hij poriën écht minder zichtbaar maken tot zelf volledig onzichtbaar. Ik heb een miniatuur bij de Douglas gehaald om uitgebreid te testen en vandaag ga ik hem reviewen.

De verpakking
Benefit Porefining Benefit Porefessional

De Porefessional zit als eerst in een kartonnen verpakking. Hoewel de vorm anders is van de full size, is de opdruk vrijwel identiek. Het enige verschil is dat bij de full-size variant de benen van de vrouw ook op de verpakking staan.
Ik vind de vormgeving leuk gedaan. Het oogt vrolijk en speels. Alsof een vrouw je komt redden van (grove) poriën.

Benefit Porefessional Benefit Porefessional

Wanneer ik de kartonnen verpakking open maak zie ik een kleine tube. Ook zie ik informatie over hoe het product te gebruiken/aan te brengen.

Benefit Porefessional

Informatie op de achterkant. Hier staat wat het product doet, hoe je het aan kunt brengen en wat de ingrediënten zijn. Wat mij opvalt is dat je de primer ook over de make-up kan gebruiken. Wat daar dan weer het nut van is staat er niet bij.

Benefit Porefessional Benefit Porefessional Benefit Porefessional

De tube ziet hetzelfde uit als de kartonnen verpakking. Wanneer je het product full-size koopt zit het ook in een tube. Ook voor de tube geldt dat deze vrijwel identiek is aan de full-size tube en dat het enige verschil is dat hier de benen van de vrouw ontbreken.
Ik vind het prettig dat de primer in een tube zit. Dit werkt hygiënisch en precies.

Benefit Porefessional

Op de achterkant van de tube staat nog wat beknopte informatie.

De primer
Benefit Porefessional Benefit Porefessional

De primer is huidskleurig. De substantie is niet heel waterig, maar ook niet heel dik. Precies goed zou ik zo zeggen. Wat mij opvalt bij het uitsmeren is dat de substantie heel glibberig, en toch ook wat ruw aanvoelt. Je voelt overduidelijk dat er silliconen in dit product zitten, waardoor het geheel zeer glibberig is. Wanneer je de primer echter goed uitsmeert komt dit ruwe gevoel naar voren. Ik heb dit nog niet eerder bij een primer gevoeld en eerlijk gezegd vind ik het ook niet prettig aanvoelen. Desondanks laat de primer zich wel goed verdelen. Je hebt niet veel nodig om je hele gezicht te voorzien van een laagje.
De geur van het product is neutraal.

Benefit Porefessional

De foto links is zonder primer, de foto rechts is met. Vooral op mijn wang (aan de rechts van de foto en dan ter hoogte van het midden) kun je goed het effect zien. De poriën zijn wel wat vermindert, maar zeker niet volledig verdwenen en nog steeds zichtbaar.

Benefit Porefining

Op de foto links draag ik geen producten, in het midden de Porefessional en rechts met make-up (bb-cream, poeder, etc.)

Benefit Porefessional

Hier het eindresultaat. Ik draag de volgende producten:
Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base
– Essence mono Block Buster
– Essence 3D Eyeshadow 11 Irresistible Fox-Trott
Miss Sporty Studio Lash The Miaoww Look Eyeliner
L’Oréal Miss Manga Mega Volume Mascara
Maybelline Dream Pure BB cream
NYX HD Concealer
Etos Blush Powder 4142-001
Dior Transat collection Shimmer Powder Ambre
Bobbi Brown Shimmer Brick
Catrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Chanel Crayon Sourcil Wenkbrauwpotlood

Hier nog een aantal foto’s waarop ik de Porefessional heb gebruikt:
Verjaardag 2015 Etos Colour Balm 03 Max Factor Excess Intensity Longwear Eyeliner

En ter vergelijking een aantal foto’s waarbij ik een andere primer heb gebruikt:
Bourjois Nude Smoky Eyes L'Oréal Miss Manga Mega Volume Waterproof Mascara Etos Blush Powder 4142-001

Eindoordeel
Ik ben niet omvergeblazen door het resultaat van deze primer. Het is een prima primer die er voor zorgt dat de make-up mooi op mijn gezicht zit en de hele dag blijft zitten. Wanneer ik van dichtbij kijk zie ik wel dat mijn poriën wat minder zichtbaar zijn, maar van een afstandje zie ik weinig verschil. Ik had meer resultaat verwacht, zeker als je bedenkt dat je €33 betaald voor een tube van 22ml. Ter vergelijking: bij de etos kost 26ml €12. Misschien dat de primer van benefit voor anderen heel goed werkt, maar persoonlijk zal ik hem niet zo snel aanschaffen. Daarvoor vind ik het effect te minimaal en de prijs te hoog. Mocht je toch overwegen hem te kopen dan zou ik hem zeker eerst in de winkel testen om te kijken of hij het gewenste resultaat geeft.

Benefit Porefessional kost €33 voor 22ml en is bij de Douglas, zowel online als in de winkels met een Benefit verkooppunt. 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *