The Body Shop Body Butter Mango

0 0

Vorige week schreef ik dat ik op 1e pinksterdag een Sushi workshop had gevolgd samen met Bianca en dat we daarna door zijn gegaan naar Designer Outlet in Roermond. Hier kocht ik een Body Butter van de Body Shop.
Op andere blogs komen de producten van de Body Shop met grote regelmaat voorbij. Vooral de body butters worden de hemel in geprezen. Bij Roermond kostte de potten van 400 ml Body Butter €12. Dit vond ik een mooie prijs voor zo’n grote pot. Zeker als je bedenkt dat een pot van 200 ml normaal €16 kost. Mijn Kruidvat Body Butter is bijna op, dus een goed moment om een nieuwe body butter aan te schaffen.
Ik had altijd het idee dat de Body Butter van TBS een overhyped product was, alleen daarom al wilde ik hem graag zelf testen. Na uitgebreid aan alle varianten, die ze daar hadden liggen, geroken te hebben, besloot ik de Mango variant mee te nemen.
De afgelopen week heb ik hem uitgebreid getest en vandaag laat ik aan jullie zien wat ik van deze butter vind!

De verpakking
The Body Shop Body Butter Mango

De butter zit in een oranje, plastic verpakking met bovenop een sticker waarop een mango afgebeeld staat. Het is, mits je weet hoe een mango er uit ziet, in één klap duidelijk dat het hier om een butter met de geur van mango gaat. In het midden staat het logo van TBS. Ik vind de verpakking er prima uit zien. Niet heel spannend, gewoonweg prima.

The Body Shop Body Butter Mango The Body Shop Body Butter Mango

Op de zijkanten staat wat informatie, namelijk dat het mango body butter is en dat hij hydraterend is voor de zeer droge huid. Ook staat er op dat de butter mangopitolie bevat uit India.
Vooral het gedeelte van hydratatie voor de zeer droge had sprak mij aan. Zelf heb ik in de winter snel last van droge benen, zeker wanneer ik ze heb geschoren. Ook mijn zoontje heeft last van een zeer droge huid op zijn armen en benen, hem smeer ik daarom ook in met een body butter.

The Body Shop Body Butter Mango The Body Shop Body Butter Mango The Body Shop Body Butter Mango

Op de onderkant zit een sticker met nog meer informatie, waaronder de ingrediëntenlijst. TBS is tegen dierproeven, wat mij betreft altijd een plus. De butter is niet geschikt voor het gezicht. In de Nederlandse vertaling wordt trouwens over een crème gesproken, niet over een butter.

De butter
The Body Shop Body Butter Mango The Body Shop Body Butter Mango

Wat vind ik het toch altijd een mooi gezicht als een crème nog zo onaangeroerd in de verpakking zit. De deksels van de verpakkingen zijn in de winkel niet op een of andere manier geseald. Dit vind ik jammer, zo kan iedereen de verpakking open maken en die gedachten vind ik niet zo hygiënisch. Gelukkig kun je bij crèmes al snel zien of iemand er aan heeft gezeten.
Verder ben ik niet zo gek op potten met crème. Ik vind een tube veel prettiger en hygiënischer werken. Hoewel ik mij ook besef dat een butter uit een tube wat lastig is vanwege de substantie.
De geur van deze butter vind ik heerlijk, hij ruikt precies naar mango.

The Body Shop Body Butter Mango

De eerste keer dat ik de substantie van de butter voelde was ik lichtelijk teleurgesteld. Ik vind de substantie wat aan de dunne kant. Hij is wel een stuk dikker dan een crème, maar van mij had hij toch nog wel een stuk steviger mogen zijn. Ik vind de substantie van de Kruidvat qua dikte prettiger.

The Body Shop Body Butter Mango The Body Shop Body Butter Mango
Hij smeerde wel heel prettig uit en voelde fijn aan op mijn huid.

The Body Shop Body Butter Mango

Ik heb hem de afgelopen week zowel bij mijzelf, als bij mijn zoontje gebruikt en ik moet zeggen: wauw! Wat een fijne butter is dit! De substantie voelt heel fijn aan op de huid, trekt snel in en de geur blijft ontzettend lang hangen, zeg maar gerust, de hele dag op mijn lichaam. Wanneer ik mijn zoontje ’s avonds heb ingesmeerd (zijn hele lijf), ruikt hij de volgende dag nog naar mango. Niet overheersend, maar juist op een hele prettige manier. Ook op mijn handen blijft de geur een aantal uur hangen, ook nadat ik mijn handen een aantal keer heb gewassen.
Ik merk dat mijn benen goed gehydrateerd worden. Ze worden niet droog, ook niet na een paar dagen. Ook mijn zoontje zijn huid is goed gehydrateerd, beter nog dan met de body butter van het Kruidvat.

Eindoordeel
Oké, ik ben helemaal om. Ik snap waarom mensen de body butters van TBS zo fijn vinden. Ik vind hem in ieder geval heel fijn! De butter voelt fijn aan op de huid, trekt snel in, laat een heerlijke geur achter die lang blijft hangen én hydrateert de huis ontzettend goed; in ieder geval die van mij en mijn zoontje. Het enige verbeterpuntje is wat mij betreft dat de substantie nog wat dikker had mogen zijn, maar dat valt in het niet bij hoe fijn deze butter is. Wat mij betreft zeker een aanrader!

The Body Shop Body Butter Mango kost €16 voor 200 ml en is verkrijgbaar bij The Body Shop, zowel in de winkel als online. 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *