Sensationail Starter Kit – Scarlet Red

2comments 1

Precies 1 jaar geleden kreeg ik de Sensationail Starter Kit voor mijn verjaardag. Na een uitgebreide research naar de kwaliteit van de verschillende soorten gellak sets, besloot ik uiteindelijk dat ik graag een set van Sensationail wilde. Hoewel ik het idee heb dat de at-home-gel-nails-sets niet meer zo populair zijn als een jaar geleden, wil ik toch graag wat vertellen over deze set van Sensationails. Al is het alleen maar omdat ik hem zo ontzettend fijn vind!

De set
Sensationail Starter Kit Scarlet Red Sensationail Starter Kit Scarlet Red Sensationail Starter Kit Scarlet Red Sensationail Starter Kit Scarlet Red

Wanneer je de set koopt, komt deze in een kartonnen verpakking. Op de voorkant van de verpakking staat een grote nagel afgebeeld. Deze heeft de kleur van de nagellak die in deze verpakking zit. In mijn geval is dit de kleur Scarlet Red.
Op de zijkanten van de verpakking staat allerlei informatie. O.a. de inhoud van de set, welke kleuren ze hebben en hoe je de gellak aanbrengt.

Sensationail Starter Kit Scarlet Red Sensationail Starter Kit Scarlet Red

Om de gellak te laten drogen heb je een lamp nodig. Bij de nagellak is dit een LED lamp. Bij sommige andere merken wordt de set geleverd met een UV lamp.

Sensationail Starter Kit Scarlet Red

Verder zitten er deze zaken in de kit. De vijl heeft twee zijden, met de ene kant kun je je nagel polijsten (de roze kant) en de grijze kant gebruik je bij het verwijderen van de lak.
Linksonder zie je een pluisvrij doekje. Dit doekje gebruik je om je nagels/de lak schoon te vegen met de “gel cleanser”. De bokkenpoot gebruik je uiteraard om je nagelriemen terug te duwen.

Sensationail Starter Kit Scarlet Red

Voor het daadwerkelijk aanbrengen van de gellak gebruik je de bovenstaande producten.

Sensationail Starter Kit Scarlet Red

De Gel Cleanser. Nadat je je nagels hebt gepolijst en je nagelriemen hebt teruggeduwd maak je je nagels schoon met de Gel Cleanser en een pluisvrij doekje. Ook wanneer je manicure helemaal klaar is neem je je nagels af met dit product.

Sensationail Starter Kit Scarlet Red

Om de lak beter te laten hechten aan je nagels bestrijk je deze met een dun laagje Gel Primer. Deze laat je aan de lucht drogen.

Sensationail Starter Kit Scarlet Red

Daarna breng je een laagje Top Coat aan. Deze laat je 30 seconden uitharden onder de lamp. De lamp geeft na 30 seconden een piepje en na 60 seconden valt hij volledig uit. Ikzelf vind het prettiger om de lak 60 seconden te laten uitharden.

Sensationail Starter Kit Scarlet Red

Wanneer je de Base Coat hebt laten uitharden breng je een dun laagje van de kleurlak aan. Deze laat je 60 seconden uitharden onder de lamp. Indien gewenst breng je een tweede laag van de kleurlak aan, welke je wederom 60 seconden laat uitharden. Persoonlijk vind ik 2 laagjes het mooiste effect geven.

Daarna breng je opnieuw een laagje van de Base/Top Coat aan. Om de lak beter te sealen kun je ook de uiteindes van je nagels bedekken met een laagje Top Coat. Deze moet je 30 seconden laten uitharden onder de lamp, maar ik doe dat wederom 60 seconden. Vervolgens neem je je nagels af met een beetje Gel Cleanser op het pluisvrije doekje en je manicure is good to go.

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen is je manicure goed droog en je nagels keihard. Dat is direct ook wat ik heel fijn vind aan deze gellak. Het feit dat ik na de manicure direct weer alles kan doen. Het kost wel even tijd om hem aan te brengen. Je kan niet één hand in zijn geheel onder de lamp leggen. De duim moet apart gedaan worden van de andere vingers. Daarnaast moet je goed opletten met het aanbrengen. De lak mag niet tegen de nagelriemen aankomen en voor het mooiste effect is het belangrijk om dunne laagjes aan te brengen. Omdat de gellak wel wat dikker is dan de meeste gewone nagellakken vergt dit wat oefening. Maar als je dit eenmaal onder de knie hebt, dan heb je ook een prachtige manicure die goed en lang blijft zitten.

Natuurlijk zit er ook een boekje bij met de gebruiksaanwijzing:
Sensationail Starter Kit Scarlet Red Sensationail Starter Kit Scarlet Red

Swatches
Sensationail Starter Kit Scarlet Red

De kleur Scarlet Red is een heldere, klassiek rode kleur. De kleur vind ik prachtig, evenals de glans van de lak.

Maar dan natuurlijk dé vraag: houdt de lak ook écht 2 weken, zoals op de verpakking beweerd wordt? Ook dat heb ik getest:
Sensationail Starter Kit Scarlet Red

Ja, de lak houdt 2 weken. Zoals je kunt zien heb ik iedere dag de lak gefotografeerd. Zowel de glans, als de lak zelf blijft zeker 2 weken mooi zitten, zonder te chippen.
Mijn nagels hebben behoorlijk wat te voortduren gehad: om te beginnen alleen al de verzorging van mijn zoon en het verschonen van zijn luiers. Ook ik heb een aantal dagen op de groep gewerkt waarbij ik mensen heb gedoucht, steunkousen heb aangetrokken, 6 bedden heb verschoond en natuurlijk alle andere werkzaamheden die in de zorg moeten gebeuren. En natuurlijk het huishouden wat iedere dag moet gebeuren.

Sensationail Starter Kit Scarlet Red

De foto links is op dag 1 genomen, de foto rechts op dag 14. De nagellak ziet er op dag 14 nog steeds perfect uit! Alleen aan de uitgroei kun je zien dat ik de nagellak al langere tijd draag. Dat is voor mij ook de reden dat ik normaliter de nagellak niet gedurende 14 dagen laat zitten, ik vind de uitgroei niet mooi. Ik heb dan ook na 14 dagen de lak verwijderd.

Overigens is de duur dat de lak mooi blijft zitten wel sterk afhankelijk van de conditie van de nagels. Ik merk dat als ik de gellak meerdere keren achter elkaar draag, zonder daarbij mijn nagels voldoende bij te laten komen, de lak ook een stuk sneller gaat chippen. Soms zelfs al de volgende dag. Een goede conditie van je nagels is dus erg belangrijk. Je nagels goed laten rusten wanneer je de gellak verwijdert hebt is ook belangrijk.
Tevens is het belangrijk dat je je nagels goed sealt, door de uiteinden van je nagels te voorzien van een laagje Top Coat.

Verwijderen
Het verwijderen van de gellak is wel een dingetje. Dit doe je door eerst je nagel te vijlen met de grijze kant van de vijl. Je kunt speciale met aceton doordrenkte wraps kopen. Je kan ook aceton kopen (zo puur mogelijk) en je nagels 10 minuten laten weken in een badje aceton. Vervolgens kun je de lak van je nagels schrapen. Dit kan met de houten bokkenpoot, maar dit kan ook met een speciale schraper:
Sensationail Starter Kit Scarlet Red

Deze Sensationail Removal Tool kun je kopen voor €6,49. Persoonlijk vind ik deze tool erg handig. Het werkt een stuk sneller dan de bokkenpoot omdat je in één keer een groter oppervlak nagellak kan verwijderen. Daarnaast hij ook beter gevormd om de lak te verwijderen waardoor het makkelijker gaat.

Sensationail Starter Kit Scarlet Red

Het verwijderen is een behoorlijke aanslag op je nagels. Ze beschadigen er licht van en het is heel belangrijk om je nagels en nagelriemen daarna goed te verzorgen met een voedende crème en nagelolie. Dan zien de nagels er ook direct een stuk beter uit.

Eindoordeel
Ik ben zeer te spreken over deze set van Sensationail. De kwaliteit van de lak is goed, het aanbrengen en uitharden met de lamp werkt prima en de glans en de lak blijven gedurende 14 dagen zeker mooi. Hoewel dit laatste wel enigszins afhankelijk is van de conditie van je eigen nagels.
Ikzelf heb inmiddels ook een ander kleurtje van Sensationail waar ik ook erg blij mee ben. Wat trouwens ook fijn is: je kan ook lakken van andere merken onder deze lamp gebruiken. Ik ben er in ieder geval ontzettend blij mee!

Sensationail Starter kit kost €69,99 en is verkrijgbaar bij o.a. Etos.  

2 Comments
  • Trudy
    juni 26, 2015

    Wow, dat blijft inderdaad lang zitten! Twee weken is inderdaad wel een heel goed resultaat voor nagellak. Mooie nagels trouwens ook :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *