Real Techniques Stippling Brush

0 0

Langzaam aan ben ik mijn kwastencollectie steeds meer aan het uitbreiden. Goede kwasten zijn essentieel om make-up op een mooie manier aan te brengen. Helaas zijn goede kwasten niet goedkoop.
Toen ik mijn MAC foundation kocht wilde ik graag ook een goede kwast om deze mee aan te brengen. Ik hoorde positieve verhalen over het aanbrengen van foundation met de Stippling Brush. Deze brengt de foundation op een lichte, natuurlijke manier aan. Aangezien ik niet van dikke lagen foundation hou leek dit mij de ideale kwast. Ik besloot om er eentje te kopen van Real Techniques en vandaag vertel ik je wat ik van deze kwast vind.

De verpakking
Real Techniques Stippling Brush Real Techniques Stippling Brush

De kwast wordt geleverd in een plastic verpakking. Op de voorkant staat dat het een Stiplling Brush betreft. De kwast is stevig verpakt, hij kan niet beschadigen. Daarnaast is de verpakking hygiënisch. Je kan niet aan de kwasten zitten om te voelen.

Real Techniques Stippling Brush Real Techniques Stippling Brush

Deze informatie staat op de achterkant van de verpakking. Op de website van Real Techniques kun je tutorials bekijken van de make-up artiesten Samantha en Nicole Chapman (Pixiwoo sisters). Zij zijn ook de oprichters van het merk Real Techniques.

De kwast
Real Techniques Stippling Brush

Wat ik leuk vind aan deze kwast is de kleurencombinatie: zwart met roze. Ze kwast ligt door zijn gewelfde vorm lekker in de hand, daardoor kan ik goed met deze kwast werken. Door de afgeplatte onderkant is het mogelijk om de kwast rechtop te zetten.

Real Techniques Stippling Brush Real Techniques Stippling Brush Real Techniques Stippling Brush

De kwast heeft stevige, zwarte haren die dicht bij elkaar staan. Tussen de zwarte haren zitten allemaal witte haren, deze haren zijn langer dan de zwarte haren. Deze haren zijn ook vrij stevig. Hij zou geschikt moeten zijn van het aanbrengen van allerlei soorten make-up. De Pixiwoo zussen raden hem zelf ook aan in hun video’s voor foundation wanneer je deze wat minder dekkend op je gezicht wil aanbrengen.
De kwast voelt, ondanks zijn stevigheid, toch zacht aan en daardoor vind ik hem prettig in gebruik op mijn gezicht. De haren zijn synthetisch en de materialen die voor de kwasten zijn gebruikt zijn proefdiervrij.

De test
Real Techniques Stippling Brush

Op de bovenstaande foto heb ik heb foundation op mijn hand aangebracht en vervolgens uitgewerkt met de Stippling Brush.

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: ik vind het een teleurstelling. Op de volgende foto zal ik laten zien waarom:
Real Techniques Stippling Brush

Ik heb hier mijn MAC foundation aangebracht met behulp van de Stippling Brush. Met deze kwast is het belangrijk om niet te smeren, maar de foundation als het ware in je huid te “stippen”. Deze kwast lukt het echter totaal niet om mijn foundation op een mooie, egale manier aan te brengen. En dan vooral dat egale. Als je goed kijkt bij mijn voorhoofd zie je dit. Het lijkt net alsof er allemaal kleine, witte velletjes op mijn voorhoofd zitten, ondanks dat ik mijn huid goed ingesmeerd heb met een voedende dagcrème en een primer vooraf gebruikt heb. Zo schilferig ziet mijn huid er normaal niet uit. Ook brengt deze kwast te veel product aan in de fijne lijntjes waardoor deze extra benadrukt worden.

Real Techniques Stippling Brush

Dit is een close-up foto van mijn voorhoofd. Nee, ik kan dit geen mooi resultaat vinden.

Real Techniques Stippling Brush

Uiteraard heb ik de kwast ook voor blushpoeder getest. Stippling Brushes worden geadviseerd voor het aanbrengen van zeer gepigmenteerde blushes, voor een natuurlijker resultaat.
Op de bovenstaande foto heb ik Sleek Rosegold gebruikt, een zeer gepigmenteerde blush. Links heb ik Rosegold aangebracht met een gewone blush kwast, rechts heb ik de Stippling Brush gebruikt. Je kunt hier duidelijk zien dat de Stiplling Brush de blush een stuk subtieler aanbrengt. Ik vind dit resultaat ontzettend mooi.

Eindoordeel
De kwaliteit van de kwast is goed. De haren zijn stevig, maar wel zacht. Met het wassen verliest de kwast geen haren. Hier ben ik zeer positief over.
Voor het aanbrengen van vloeibare foundation vind ik deze kwast een absolute no-go. Hij laat mijn huid ontzettend schilferig lijken, zorgt ervoor dat de foundation ophoopt in de fijne lijntjes en verdeelt de foundation niet op een mooie manier.
Voor het aanbrengen van (gepigmenteerde) blushes vind ik hem daarentegen perfect. Hij brengt de blush op een subtiele, egale manier aan zonder dat dit moeite kost. Voor mijn blush heb ik veel plezier van deze kwast en kan ik hem zeker aanraden.

Real Techniques Stippling Brush is verkrijgbaar vanaf €14,50 en is bij verschillende on-line winkels te koop, zoals de Boozyshop.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *