Max Factor Lipfinity Just in Love

0 0

Begin dit jaar schreef ik over een kit die ter ere van het 100 jarige bestaan van Max Factor was uitgebracht. In eerste instantie was dit een cadeaukit, maar in Vianen kon je bij Kuidvat deze voor €5 kopen. De kit bevatte een Masterpiece Transform mascara en een nagellak, beide fullsize. Ook zat er een kortingsbon in voor een Lipfinity product. Met deze bon ben ik een Lipfinity gaan uitzoeken. Na een tijdje wikken en wegen voor het schap, nam ik uiteindelijk de kleur 335; Just in Love mee.

De verpakking
Max Factor Lipfinity Just in Love Max Factor Lipfinity Just in Love

De Lipfinity’s zitten verpakt in een kartonnen doosje, met daaromheen plastic. Dit zorgt ervoor dat niemand de verpakking open kan maken en het product al kan gebruiken. Dit vind ik heel fijn, vooral vanuit hygiënisch oogpunt. De anti-diefstal sticker zit op het plastic geplakt. Ook fijn, dan hoef je geen lelijke lijmresten van de verpakking af te peuteren.

Max Factor Lipfinity Just in Love Max Factor Lipfinity Just in Love

De kartonnen verpakking heeft de kleur van de Lipfinity. Op deze manier kun je in het schap gelijk zien welke Lipfinity welke kleur heeft. Ook kun je de producten in de verpakking zien zitten. De  bovenkant van de verpakking is goud, dit is met alle Lipfinity’s het geval.

Max Factor Lipfinity Just in Love Max Factor Lipfinity Just in Love Max Factor Lipfinity Just in Love

Op de zijkanten en bovenkant staat informatie, o.a. de ingrediënten, de kleur en hoe je de Lipfinity aanbrengt.

Max Factor Lipfinity Just in Love

Wanneer je het doosje openmaakt zie je twee hulzen zitten.

Max Factor Lipfinity Just in Love

De ene huls bevat de balsem en de andere huls bevat de lipkleur.

Max Factor Lipfinity Just in Love

Je ziet in één oogopslag welke huls voor de lipkleur is en welke huls voor de balsem. De huls voor de balsem is zwart en de huls van de lipkleur is, op de dop na, doorzichtig.
Ik vind de hulzen chique vormgegeven. Het design is strak en ik vind de combinatie van zwart met goud mooi.

Max Factor Lipfinity Just in Love Max Factor Lipfinity Just in Love

De lipkleur breng je aan door middel van een sponsapplicator. Normaliter ben ik fan van sponsapplicators omdat ze makkelijk werken. Deze sponsapplicator vind ik echter niet zo fijn. Het stukje stof (de “spons”) om het plastic heen is zo dun, dat ik het plastic door de stof heen voel komen. Hierdoor voelt de applicator niet zacht aan, op mijn arm niet en op mijn lippen al helemaal niet.

Max Factor Lipfinity Just in Love Max Factor Lipfinity Just in Love

De balsem is daarentegen prima. Wat ik een nadeel vind is dat de balsem veel sneller opgaat dan het lipproduct, omdat je gedurende de dag met de balsem blijft smeren. Ik snap niet zo goed waarom ze niet meer lippenbalsem bijvoegen. Een oplossing is om een transparante lippenbalsem van bijvoorbeeld Labello te gebruiken, dit heeft dezelfde werking als de bijgeleverde balsem.

Swatches
Max Factor Lipfinity Just in Love

De bovenste rij foto’s is zonder flits gemaakt, de onderste met. De kleur is goed gepigmenteerd.
De Lipfinity werkt als volgt: als eerst breng je het lipproduct aan. Deze is glanzend wanneer je hem aanbrengt, zoals je kunt zien op de foto’s links. Je laat het product vervolgens minimaal 60 seconden drogen. Het product wordt dan mat, zoals je op de middelste foto’s kunt zien. Het product geeft dan ook een trekkerig gevoel op de lippen. Daarna breng je de balsem aan, dit is te zien op de foto’s rechts. Dit zorgt ervoor dat het trekkerige gevoel verdwijnt en geeft ook glans.
Eenmaal aangebracht op de lippen zou de kleur, volgens de verpakking, 24u op de lippen moeten blijven zitten. Deze zou je dan ook niet hoeven bij te werken. Wel kun je af en toe met de balsem over je lippen heen wanneer deze wat droger worden.

Max Factor Lipfinity Just in Love

Deze swatch was niet zo goed gelukt. Ik had de kleur te dik aangebracht waardoor hij niet goed droogde. Toen ik hem wilde verwijderen lukte dat niet. Ik heb staan boenen, met allerlei producten (waaronder olie) en ik kreeg de swatch er gewoon niet af. Hij zat zo vast als een muur. Good job!

Max Factor Lipfinity Just in Love

Het aanbrengen van de kleur op de lippen vind ik een ware crime. Door de slechte applicator is het ontzettend lastig om de kleur egaal aan te brengen. Ik veeg het product namelijk steeds weg. Als je op de swatchfoto’s kijkt zie je dat in het midden de kleur minder goed pakt. Dit komt door de applicator en op de lippen gebeurd precies hetzelfde. Dit kun je ook zien op de foto als je goed kijkt. Omdat de kleur vrij snel droogt moet je ook nog eens snel te werk gaan, waardoor het nog lastiger wordt om de kleur mooi aan te brengen.

Max Factor Lipfinity Just in Love

De producten die ik verder voor deze look heb gebruikt:
Essence Lash Princess Volume Mascara
– Benefit Porefining
– Maybelline Dream Pure BB Cream
– NYX HD Concealer
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Etos Blush in de kleur 4080-206
– Diorskin Nude Shimmer Powder Ambre
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz

Max Factor Lipfinity Just in Love

Zo zag de Lipfinity er uit na ruim 8 uur dragen. Ik heb verschillende hapjes en drankjes genuttigd en een warme maaltijd + ijsje. Op zich overleeft hij dit alles zeer goed en is de houdbaarheid top. Alleen in het midden van de lippen is hij na een uur of 6 wel gaan slijten. 24u houdt hij niet (of in ieder geval niet op een mooie manier), maar langhoudend is hij zeker!

Eindoordeel
Ik ben helaas niet overtuigd geraakt van de Lipfinity in de kleur Just in Love. De houdbaarheid is goed en ik vind de kleur prachtig. Hoe fijn is het dat je urenlang geen omkijken naar je lippenstift hebt en ondertussen kunt eten en drinken wat je wilt?! Wat ik minder positief vind is de sponsapplicator. Deze vind ik slecht. Hij voelt aan als plastic en hij is niet in staat het product mooi op de lippen te verdelen. Normaliter zou je dit wel op een andere manier kunnen doen (denk aan een kwastje), maar doordat je zo snel te werk moet gaan (omdat het product binnen 60 droogt) is dit geen goede optie. En voor €17 vind ik dat dit beter had gekund.

Max Factor Lipfinity in de kleur Just in Love is te koop bij de drogisterij en kost €16,99.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *