L’Oréal Miss Manga Mega Volume Mascara Waterproof

2comments 0

De Miss Manga mascara’s van L’Oréal zijn alweer een paar jaar in het assortiment. Ik heb er veel enthousiaste verhalen over gelezen van andere bloggers, maar eigenlijk kwam het tot voor kort niet in mij op om hem te kopen. Totdat mijn collega ook razend enthousiast was. Daar kwam nog eens bij dat hij op dat moment in de aanbieding was, wat mij een mooi moment leek om hem toch eens te gaan testen.

De verpakking
L'Oréal Miss Manga Mega Volume Waterproof Mascara

Als eerst zit de mascara verpakt op een karton met daaroverheen plastic. De verpakking is roze met zwart, net als de kleuren van de huls. De verpakking is ietwat druk vormgegeven, maar dat vind ik ook wel bij het manga thema passen. Onderaan de verpakking staan nog mangabeertjes getekend. Dit vind ik een leuk detail. Persoonlijk word ik heel vrolijk van dit soort poppetjes.
Wat ik prettig vind is dat er vanuit de fabriek aandacht wordt besteed aan het goed verpakken van de producten, zodat men deze niet zomaar open kan maken om te testen. Vanuit hygiënisch oogpunt ben ik hier een groot voorstander van.

L'Oréal Miss Manga Mega Volume Waterproof Mascara L'Oréal Miss Manga Mega Volume Waterproof Mascara

De huls van de mascara is wat rustiger vormgegeven. De kleuren zijn roze en zwart. De dop is roze met zwarte letters, de huls zelf is precies andersom gekleurd. Dit geeft een rustig geheel. De mascara is vrij breed in het midden en loopt in punten uit.

L'Oréal Miss Manga Mega Volume Waterproof Mascara

De mascara belooft een XXL manga look: mega volume en mega zwarte wimpers. Door het borsteltje zouden alle wimpers bedekt moeten worden met mascara. Daarnaast zou de mascara waterproof moeten zijn. Nou, dat vind ik heel wat beloftes. Ik was vooral benieuwd naar die mega volume met mega zwarte wimpers.

L'Oréal Miss Manga Mega Volume Waterproof Mascara

Dit zijn de ingrediënten van de mascara.

L'Oréal Miss Manga Mega Volume Waterproof Mascara

Wanneer je de dop van de mascara haalt, veert deze een beetje tegen. Wanneer je de dop weer op de mascara doet wordt hij een beetje meegezogen. Alsof er een magneet bij de schroefdop zit.

L'Oréal Miss Manga Mega Volume Waterproof Mascara L'Oréal Miss Manga Mega Volume Waterproof Mascara

Dit is het borsteltje. Je ziet duidelijk de kegelvorm en het borsteltje bevat veel haartjes welke een  beetje kris-kras geplaatst zijn. Als je goed kijkt op de foto’s zie je een stukje onder het borsteltje een soort van inkeping zitten. Deze inkeping zorgt ervoor dat het borsteltje flexibel is en wat mee veert.
Ik moet zeggen dat ik sceptisch werd toen ik het borsteltje zag en al helemaal toen ik voelde hoe flexibel deze is. Het borsteltje is vrij breed en lang. Ik vind, met mijn diepliggende ogen, kleine, smalle en recht-toe recht-aan borsteltjes over het algemeen het fijnst werken. Daarnaast, als het borsteltje zo flexibel is, zou deze dan wel voldoende krul, volume en kleur aan mijn wimpers kunnen geven?

Op de wimpers
L’Oréal Miss Manga Mega Volume Waterproof Mascara

Ik was niet heel erg onder de indruk toen ik deze mascara voor het eerst op mijn wimpers aanbracht. En eigenlijk ben ik dat nu nog steeds niets Mega zwart zijn mijn wimpers zeker, maar de mega volume die mis ik. Ook vind ik niet dat mijn wimpers echt meer lengte hebben gekregen. De mascara blijft gedurende de dag wel goed op mijn wimpers zitten zonder te vlekken.
Het borsteltje vind ik qua vorm fijner werken dan dat ik had verwacht. Ik kom goed bij alle wimpers, ook degene in mijn binnenste ooghoek. Toch blijft mijn voorkeur voor simpele borsteltjes zonder poespas bestaan. Ik zie het nut van de flexibiliteit van de borstel ook niet in. Misschien dat ik niet zo veel volume in mijn wimpers krijg omdat het borsteltje, door zijn flexibiliteit, niet voldoende tegendruk aan mijn wimpers kan bieden.

L'Oréal Miss Manga Mega Volume Waterproof Mascara

Welke producten ik verder voor deze look gebruikt heb:
– Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base
– Bourjois Nude Smoky Eyes Sable Show
Miss Sporty Studio Lash the Miaoww Look Eyeliner
– Bourjous Contour Clubbing Eyeliner
– Catrice Prime and Fine Pore Refining Base
– Maybelline Dream Pure BB Cream
– NYX HD Concealer
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Etos Blush in de kleur 4080-206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
– Chanel Crayon Sourcil Wenkbrauwpotlood
– MAC Everyday Diva Lipstick

Eindoordeel
Ik ben niet echt onder de indruk van deze mascara. Het is zeker een prima mascara, maar ik had liever gezien dat hij wat meer lengte en volume zou geven aan mijn wimpers. Daar staat tegenover dat hij mijn wimpers mooi zwart maakt en gedurende de dag top blijft zitten. Ik blijf voorlopig bij mijn vertrouwde Essence en Max Factor mascara’s.

Miss Manga Mega Volume Mascara van L’Oréal Paris kost €14,49 en is o.a. bij Kruidvat en Etos verkrijgbaar.

2 Comments
 • Stefanie
  juni 8, 2015

  Ik heb deze mascara ook, alleen dan niet waterproof maar vond het ook tegenvallen helaas:)

  • Beauty Charm
   juni 10, 2015

   Wat jammer dat jij deze mascara ook tegen vond vallen :( Toch wel zonde, ook omdat hij niet heel goedkoop is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *