Etos Blush Powder 4142-001

2comments 1

Al een jaar of 5 gebruik ik een blush van de Etos in de kleur …. Hij begint nu aardig op te raken en daarnaast vond ik het tijd worden voor een meer zomerse kleur. Ik heb gemerkt dat ik niet zo van de perzikkleurige blushes ben, dus ik zocht naar een roze blush. Bij de Etos liep ik tegen een blush aan uit de zomercollectie. De blush sprak mij direct aan en ik nam hem, zonder te swatchen, mee naar huis.

De verpakking
Etos Blush Powder 4142-001 Etos Blush Powder 4142-001

De blush zit in een plastic verpakking. De deksel is doorzichtig, waardoor je direct de blush ziet.

Etos Blush Powder 4142-001

Op de onderkant van de verpakking staat niet veel informatie over het product zelf. Er zit 10 gram in deze blush. Dat is veel. Ik heb al een jaar of 5 een andere blush van de Etos, welke ik bijna dagelijks gebruik. Ik heb de pan van die blush nog steeds niet geraakt.
De verpakking voelt stevig aan. Mijn andere Etos blush zit in dezelfde verpakking en deze is na al die jaren nog steeds goed.

Etos Blush Powder 4142-001

Wanneer je de blush nieuw koopt, is de verpakking geseald. De seal is gemakkelijk te verwijderen, zoals je op de foto kunt zien. Ik vind het fijn dat de verpakking geseald is om een aantal redenen: een seal is makkelijk te verwijderen en laat geen plakresten achter en een seal zorgt ervoor dat niemand anders het product kan testen. Wel zo hygiënisch.

Etos Blush Powder 4142-001 Etos Blush Powder 4142-001

Door de deksel heen ze je direct het mooie, speelse en zomerse patroon van deze blush. Dat was voor mij de reden om hem mee te nemen. Ik vind de vormgeving speels gedaan en de kleurencombinatie spreekt mij aan.

Etos Blush Powder 4142-001 Etos Blush Powder 4142-001

De bovenste foto is genomen zonder flits, de onderste met In de blush zit een lichte shimmer.

De volgende ingrediënten zitten inde blush:

ETOS BLUSH MULTI COLOUR. INGREDIENTS: TALC, MICA, MAGNESIUM STEARATE,
DIMETHICONE, ETHYLHEXYL PALMITATE, POLYBUTENE, SYNTHETIC WAX, PHENOXYETHANOL,
ETHYLHEXYLGLYCERIN, PARAFFINUM LIQUIDUM, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, BUTYL
METHOXYDIBENZOYLMETHANE, DIETHYLHEXYL SYRINGYLIDENEMALONATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, [+/- TIN OXIDE, CI 77891, CI 77499, CI 77492, CI 77491, CI 15850, CI 45410,  CI 77007].

Swatches
Etos Blush Powder 4142-001

Als eerst heb ik alle kleuren los van elkaar geswatcht. De bovenste foto is met flits en de onderste zonder. Ik ben begonnen met de zalmkleurige. De swatches vallen mij eerlijk gezegd tegen. De 2 meest roze kleuren zijn ook het meest gepigmenteerd, daar komt redelijk wat kleur van af. Maar toch had het van mij gepigmenteerder mogen zijn, Ook vind ik de swatches vrij poederig. Je kunt op de swatches duidelijk zien dat er een lichte glans in de blush zit.

Etos Blush Powder 4142-001

Zo ziet de blush er uit wanneer je alle kleuren mengt. Links is met flits, rechts zonder. Ook nu valt het pigment mij weer tegen, ik moest nog best wel moeite doen voor deze swatch. De kleur van de blush is een vrij koele tint roze.

Etos Blush Powder 4142-001

Eenmaal op de wangen is de blush goed gepigmenteerd. Zo gepigmenteerd dat ik hem met een stippling brush aanbreng! Het pigment is ook heel goed op te bouwen. De foto links is mijn wang zonder blush, rechts is met.

Etos Blush Powder 4142-001

Op de bovenstaande foto heb ik de blush wat heftiger aangebracht omdat hij lastig was vast te leggen op de foto.
Met een stippling brush kun je hem heel subtiel aanbrengen, maar ook wat heftiger. Met een gewone kwast vind ik hem direct heel heftig op de wangen. Ik was in ieder geval blij verrast!

Wat ik verder voor deze look heb gebruikt:
Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base
Bourjous Nude Smoky Eyes in de kleur Sable Show
Miss Sporty Studio Lash The Miaoww Look Eyeliner
Essence Lash Princess Volume Mascara
– Etos Primer
– Maybelline Dream Pure BB Cream
Collection Concealer
– Yves Saint Laurent Dessin Des Sourcils Wenkbrauwpotlood in de kleur 03 Bruin
Dior Addict Gloss Fancy Purple

Etos Blush Powder 4142-001

Op deze foto heb ik de blush wat subtieler aangebracht voor een wat subtieler effect.

Etos Blush Powder 4142-001

Hoewel de blush van zichzelf een lichte glans bevat, vind ik deze toch niet sterk genoeg. Daarom breng ik toch nog de Shimmer Brick van Bobbi Brown over de blush heen aan. Zoals op bovenstaande foto te zien is.

Eindoordeel
Ik ben blij verrast door deze blush. In eerste instantie was ik teleurgesteld in het pigment, maar eenmaal op de wangen bleek hij toch meer dan voldoende gepigmenteerd te zijn. Hoewel de blush een lichte glans bevat, zie je dit vrijwel niet terug op de wangen en persoonlijk vind ik dat helemaal niet erg. Dat geeft mij namelijk de ruimte om met highlighter aan de slag te gaan.
De vormgeving van de blush zelf vind ik mooi gedaan. De verpakking vind ik niet heel bijzonder, maar mijn ervaring met een eerdere blush van de Etos is dat de verpakking wel heel degelijk is.
Ik gebruik de blush in ieder geval met veel plezier op dit moment!

Etos Blush Powder in de kleur 4142-001 kost €4,99 en is verkrijgbaar bij de Etos. De blush is tijdelijk in het assortiment als zomerproduct.

2 Comments
  • chantal
    juli 12, 2015

    Ziet er mooi uit. . Ga m zeker ook uitproberen!
    Xx

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *