Essence XXXL Longlasting Lipgloss Soft Nude

0 1

Lipgloss is een product wat ik niet zo vaak gebruik. Ik vind de substantie vaak niet prettig. Toen ik de XXXL Longlasting Matt effect Lipglossen van Essence zag werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Een matte lipgloss, daar was ik wel benieuwd naar! Ik besloot de kleur Soft Nude mee te nemen.

De verpakking
Essence XXXL Longlasting Matt Effect Soft Nude Essence XXXL Longlasting Matt Effect Soft NudeDe gloss zit in een plastic verpakking. De dop is zwart, de rest van de verpakking is doorzichtig. Handig, zo zie je direct met welke kleur gloss je te maken hebt. De belettering is zwart en in de stijl van Essence. Ik vind de verpakking er prima uitzien en daarnaast functioneel.

Essence XXXL Longlasting Matt Effect Soft Nude Essence XXXL Longlasting Matt Effect Soft NudeDe lipgloss wordt aangebracht met een sponsapplicator. De sponsapplicator heeft een andere vorm dan ik meestal tegenkom. Persoonlijk vind ik de applicator niet fijn werken. Hij is erg flexibel en geeft weinig product af.

Essence XXXL Longlasting Matt Effect Soft Nude Essence XXXL Longlasting Matt Effect Soft NudeDeze informatie staat op de achterkant van de gloss.

HYDROGENATED DIDECENE, TALC, POLYBUTENE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, CERA ALBA (BEESWAX), DIMETHICONE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, C26-28 ALKYL DIMETHICONE, SODIUM SACCHARIN, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, AROMA (FLAVOR), CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 77491, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Dit zijn de ingrediënten die in de gloss zitten.

Swatches
Essence XXXL Longlasting Matt Effect Soft Nude
De gloss is prima gepigmenteerd en mooi mat.

Essence XXXL Longlasting Matt Effect Soft NudeDe gloss heeft een hele lichte, subtiele glans.

Essence XXXL Longlasting Matt Effect Soft NudeMaar als je hem zo full face ziet is hij toch redelijk mat. De gloss heeft een zoete geur die mij een beetje aan caramel doet denken. Ik vind de kleur prachtig, hoewel ik mij kan voorstellen dat hij voor de meeste mensen niet een nude kleur is. Ik ben in zelf in ieder geval gek op dit soort kleuren.
Qua substantie vind ik de gloss vrij glad en vrij droog op mijn lippen. Hij voedt mijn loppen niet en dat vind ik wat minder prettig aanvoelen.

Voor deze look gebruikte ik de volgende producten:
Etos Primer Refreshing
Maybelline Dream Pure BB Cream
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
W7 Lightly Toasted Eye Shadow Palette
L’oreal Super Liner Perfect Slim
– Maybelline Great Lash Mascara
– Etos Blush in de kleur 4080 – 206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz

Eindoordeel
Op zich is deze lipgloss van Essence prima. Ik vind de kleur erg mooi en het pigment is prima. De geur van de gloss vind ik ook erg lekker. De applicator waarmee je de gloss aanbrengt vind ik niet zo prettig werken en ik vind de substantie op de lippen vrij droog. Verder is het belangrijk om je lippen eerst goed te scrubben omdat velletjes worden benadrukt. Toch heb je voor een lage prijs een prima gloss die toch wel een uur of 2 mooi op de lippen blijft zitten.

Essence XXXL Longlasting Matt Effect Lipgloss in de kleur Soft Nude kost €2,39 en is verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *