Essence #Secret Party Bronzing Powder

0 1

Regelmatig brengt Essence leuke limited Editions collecties uit. Voor de maanden juni en juli van dit jaar heeft Essence de #Secret Party collectie uitgebracht, met daarin o.a. nagellak, body spray, oogschaduw, blush en bronzer.
Ik kom regelmatig bij het Kruidvat en pas vorige week lag de #Secret Party editie in het schap, tot die tijd was namelijk de Cinderella collectie te koop.
Mijn oog viel direct op de mooie Bronzing Powder. Omdat ik nog geen enkele bronzer in mijn collectie had, vond ik het een mooie gelegenheid om deze van Essence te proberen.

De verpakking
Essence #Secret Party Bronzing Powder

De bronzer zit in een plastic doosje. Het doosje voelt goedkoop aan, vooral het bewegingsmechanisme van de deksel beweegt mij iets te soepel. De verpakking straalt weinig luxe uit. De naam van de collectie vind ik dan wel weer ontzettend leuk gevonden. De doorzichtige verpakking heeft wel één voordeel: je ziet direct de leuke vormgeving van de bronzer zelf.

Essence #Secret Party Bronzing Powder

Want zeg nu zelf, dit ziet er toch ontzettend leuk uit? Ik vind de slippers ontzettend toepasselijk en het geeft mij direct een zomers gevoel. Ik vind het positief dat Essence moeite doet om de producten mooi vorm te geven. Dit geeft toch dat beetje extra.

Essence #Secret Party Bronzing Powder

De bronzer ziet er in daglicht mat uit, in het lichte gedeelte van de slippers zie ik een lichte glans zitten.

Essence #Secret Party Bronzing Powder

Deze foto is genomen met flits. Wederom oogt de bronzer mat en zie ik in de slippers een lichte glans.

Essence #Secret Party Bronzing Powder

Informatie op de achterkant, inclusief de ingrediëntenlijst. Essence zegt dat de bronzer licht glanzend is, voor een “sunkissed” effect die op iedere huid mooi zal staan.

Essence #Secret Party Bronzing Powder

Toen ik de bronzer in de winkel zag was ik trouwens best verbaasd over de grootte van de verpakking. Zoals je kunt zien op bovenstaande foto, is de verpakking best groot. Dat had ik niet verwacht.

Swatches
Essence #Secret Party Bronzing Powder

De bronzer heeft inderdaad een lichte glans, welke zonder flits (onderste foto) eigenlijk al bijna niet meer opvalt. De rechter swatch is het lichte gedeelte van de slippers, de middelste swatch is het donkere gedeelte van de bronzer. Bij de linker swatch heb ik ze gecombineerd. De bronzer is niet super gepigmenteerd, maar het pigment is wel op te bouwen.

Essence #Secret Party Bronzing Powder

En zo ziet de bronzer er uit op het gezicht. Ik heb hem hier net onder mijn jukbeen aangebracht om een beetje te shapen. De bronzer is warm van kleur, maar niet oranje. De kleur is goed op te bouwen. Toch is enige voorzichtigheid wel belangrijk bij het aanbrengen om te voorkomen dat het een vlekkerig geheel wordt.
Je zou de bronzer ook prima kunnen gebruiken als blush of op de rest van je gezicht voor wat extra warmte.

Essence #Secret Party Bronzing Powder

Ik heb de bronzer hier langs mijn neusbrug, haarlijn, kaaklijn en onder mijn jukbeenderen aangebracht. Het effect is heel natuurlijk zoals je kunt zien. Voor de complete look gebruikte ik de volgende producten:
– Benefit Porefessional Pore Refining Base
Maybelline Dream Pure BB Cream
Collection Lasting Perfection Concealer
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
Bourjois Nude Smoky Eyes Sable Show
Miss Sporty Studio Lash the Miaoww Look Eyeliner
– Essence Lash Princess Volume Mascara
– Etos Blush in de kleur 4080 – 206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
– Yves Saint Laurent Dessin Des Sourcils Wenkbrauwpotlood in de kleur 03 Bruin
MAC Please Me

Eindoordeel
Ik ben niet weggeblazen door het resultaat, maar opzich vind ik dat de bronzer zijn werk prima doet: hij geeft warmte aan het gezicht op een natuurlijke manier. De kleur is mooi bruin en de glans is zeer subtiel aanwezig. De bronzer is niet heel sterk gepigmenteerd. De intensiteit is wel op te bouwen, maar je moet wel uitkijken dat de bronzer niet gaat vlekken. Om echt te shapen vind ik de bronzer niet heel geschikt, daar vind ik de kleur te warm voor. Als blush zou de bronzer wel weer prima gebruikt kunnen worden. Het is een prima product voor een schappelijke prijs.

Essence #Secret Party Bronzing Powder kost €3,59 en is te koop bij Kruidvat in de maanden juni en juli.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *