Collection Lasting Perfection Concealer 01 Fair

2comments 0

Over de Concealer van Collection las ik op andere beautyblogs positieve verhalen. Helaas is deze concealer niet in Nederland te verkrijgen. In Engeland is hij wel te koop. Een vriendin (Stefanie) is op dit moment regelmatig in Engeland vanwege haar vriend zijn werk. Voor mij nam ze de Concealer van Collection als cadeau mee! Inmiddels heb ik hem al een aantal weken in gebruik en vandaag ga ik hem aan jullie laten zien.

De verpakking
Collection Concealer 01 Collection Concealer 01

De concealer zit in een doorzichtige verpakking met zwarte belettering en een zwarte dop. Ik heb niets aan te merken op de vormgeving van de verpakking.

Collection Concealer 01 Collection Concealer 01 Collection Concealer 01

De verpakking is van plastic en voelt ietwat goedkoop aan.

Collection Concealer 01

Zelf heb ik de concealer in de lichtste kleur, dit is “01 Fair”.

Collection Concealer 01 Collection Concealer 01

Deze informatie staat er verder op de verpakking.

Aqua, Talc, Cyclopentasiloxane, Isododecane, Hydrogenated Polycyclopentadiene, Cyclohexasiloxane, Cetyl PEG/PPG 10/1 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Hexyl Laurate, Acrylates/Polytrimethyl Siloxymethacrylate Copolymer, Silica, Butylene Glycol, Hydrogenated Castor Oil, Cera Microcristallina, Triethoxycaprylsilane,Phenoxyethanol, Sodium Chloride, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben

Dit zijn de ingrediënten die in de concealer zitten.

Collection Concealer 01 Collection Concealer 01

Door middel van een sponsapplicator breng je de concealer aan op je gezicht. De sponsapplicator voelt zacht aan en neemt voldoende product met zich mee.

Collection Concealer 01

So far so good. Toch zit er ook een nadeel aan de verpakking. Wanneer je hem dichtdraait komt er wat product omhoog, wat vervolgens via het draaigedeelte van de dop naar beneden loopt. Er komt dan product tussen de verpakking en de dop te zitten. Op de foto hierboven kun je precies zien wat ik bedoel. Ik vind de persoonlijk een nadeel: het geeft vlekken en je moet dus altijd de verpakking na gebruik even schoonmaken. Met de “Fit me” concealer van Maybelline had ik hier ook al last van.

Swatches
Collection Concealer 01 Collection Concealer 01 Collection Concealer 01 Collection Concealer 01

De kleur van de concealer is erg licht en heeft een redelijk gele ondertoon. De substantie is aan de dikke kant. Het product laat zich daardoor goed inblenden en makkelijk verdelen, zonder dat het product alle kanten opschuift.

Collection Concealer 01

Ik had op mijn gezicht wat last van onzuiverheden en dat leek mij perfect om de concealer mee te testen. De bovenste rij foto’s is met flits gemaakt, de onderste rij zonder.
Zoals je kunt zien is hij prima in staat om de roodheden te verbergen.

Collection Concealer 01

Ook onder mijn ogen heb ik hem getest. Ook daar verbergt hij de roodheden goed en zorgt hij ervoor dat mijn oogopslag wakkerder oogt. Helaas lukt het de concealer minder goed om blauwe kringen te verbergen (als iemand daar een goede tip voor heeft hoor ik deze heel graag!).

Collection Concealer 01

De foto links is zonder concealer en rechts met. Ik heb hier alleen op enkele plekjes en onder mijn ogen concealer aangebracht. Het effect vind ik mooi. De huid onder mijn ogen is egaler gekleurd. Ondanks de vrij dikke substantie van de concealer ligt het product niet als een dikke laag op de huid. Wat ik wel heb gemerkt is dat je direct na het aanbrengen moet inblenden. Ik had de concealer aangebracht zonder in te blenden, om foto’s te maken. Toen ik hem daarna alsnog wilde inblenden lukte dit niet goed. Ik moest hem er af halen en opnieuw beginnen.

Collection Concealer 01

Een full face look met de concealer. Ik heb de volgende producten gebruikt voor de totale look:

Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base
Bourjous Nude Smoky Eyes in de kleur Sable Show
Miss Sporty Studio Lash The Miaoww Look Eyeliner
Essence Lash Princess Volume Mascara
– Etos Primer
– Maybelline Dream Pure BB Cream
– Yves Saint Laurent Dessin Des Sourcils Wenkbrauwpotlood in de kleur 03 Bruin
– Etos Blush in de kleur 4142-001
Dior Addict Gloss Fancy Purple

Eindoordeel
Ik ben heel enthousiast over deze concealer. De verpakking vind ik wat minder, deze voelt goedkoop aan. De concealer zelf maakt dit echter dubbel en dwars goed. Hij is zuinig in gebruik, heeft een goede dekking en blend op een prettige en mooie manier in de huid. Ondanks dat hij een vrij dikke substantie heeft, ziet de concealer er toch natuurlijk uit op de huid. Gedurende de dag blijft hij, mits afgepoederd, ook goed op zijn plek zitten. Dit alles terwijl hij maar zo’n €6 kost. Mocht je in Engeland zijn dan raad ik je zeker aan om eens bij deze concealer te kijken!

Collection Lasting Perfeciont Concealer is in Engeland te koop bij o.a. de Boots en kost £4,19, wat omgerekend ongeveer €6 is.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *