NYX HD Concealer

0 0

Concealer is een onmisbaar product in mijn stash. Wanneer ik de deur uit ga doe ik vrijwel altijd wat concealer onder mijn ogen, zelfs wanneer ik verder geen make-up draag. De huid onder mijn ogen is heel dun en je ziet duidelijk de bloedvaatjes lopen. Ook heb ik altijd last van een beetje een blauwe waas, ongeacht hoe uitgerust ik ben. Concealer is een ideaal product om dat een beetje te verbloemen. Vooral vloeibare concealer vind ik prettig in gebruik, maar het vinden van een lichte budget variant was best een uitdaging. Bij een aantal Douglas filialen verkopen ze het merk NYX. Ik wist dat NYX lichte concealers in het assortiment heeft en toen bleek dat ze bij het filiaal op Hoog Catharijne NYX verkopen ben ik daar naar toe gegaan om een concealer te scoren.

De verpakking
NYX HD Concealer

Allereerst is de verpakking van de concealer geseald in plastic. Dit vind ik positief, je weet op deze manier zeker dat je product écht nieuw is. De seal is gemakkelijk te verwijderen; door middel van het opentrekken van de ribbelrand kun je de seal van de verpakking halen. Ook dit vind ik een pluspunt. De verpakking blijft op deze manier vrij van plakbandresten en andere ongein.

NYX HD Concealer NYX HD Concealer

De concealer zelf zit in een plastic verpakking. De verpakking is doorzichtig, je ziet de concealer zitten. Handig, zo weet je direct met welke kleur je te maken hebt én weet je hoeveel product je nog hebt. De tekst op de verpakking is zwart evenals de dop. De vormgeving is niet heel bijzonder, maar persoonlijk hou ik hier wel van. Simpel, maar doeltreffend.

NYX HD Concealer NYX HD Concealer NYX HD Concealer

Informatie op de achterkant en de ingrediënten. Wat ik positief vind is dat dit product dierproefvrij is.

NYX HD Concealer

Door middel van een sponsapplicator kun je de concealer aanbrengen daar waar nodig.

Swatches
NYX HD Concealer

Ik heb de concealer in de allerlichtste kleur: CW01 Procelain

NYX HD Concealer

Lekker licht, zoals je kunt zien, met een subtiele, gele ondertoon.

Op het gezicht
NYX HD Concealer

Hierboven heb ik de concealer gebruikt voor onder mijn ogen. Zoals je kunt zien maakt hij de huis onder mijn ogen wat egaler zonder een pannenkoekeneffect te geven.

NYX HD Concealer

Op de foto links draag ik geen make up. In het midden heb ik de NYX concealer onder mijn ogen aangebracht en rechts heb ik mijn volledige make up aangebracht. De huid onder mijn ogen is wat egaler dankzij de concealer en ziet er wat rustiger uit. Toch is de concealer niet dekkend genoeg om ook het blauwe bij mijn binnenste ooghoek te bedekken.

Full face:
NYX HD Concealer

– Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base
– Bourjous Contour Clubbing Eyeliner
– Essence Matt Effect Eyeshadow 22 Blockbuster
W7 In The Buff Lightly Toasted Palette
Max Factor Masterpiece Transform Mascara
– Catrice Prime and Fine Pore Refining Base
– MAC Mineralize Moisture SPF15 Foundation NW13
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Etos Blush in de kleur 4080-206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
Benefit Brow Zings
Guerlain Rouge G Lipstick Gemma

Eindoordeel
Ik vind de HD Concealer van NYX een hele fijne concealer. De verpakking werkt hygiënisch en wat ik aan deze draaidop fijn vind, is dat het product niet de ruimte krijgt om op het “schroefgedeelte” te gaan zitten en zo uit de dop loopt wanneer ik deze dichtdraai. Dat klinkt misschien heel gek, maar de vloeibare concealer die ik van Maybelline heb (Fit Me), die doet dit wel. Dat vind ik behoorlijk irritant, dit geeft vlekken op mijn andere producten.
De concealer doet wat hij moet doen. Hij verbergt oneffenheden zonder een pannenkoeken effect te geven. Ook gaat hij niet creasen onder mijn ogen gedurende de dag. Waar ik dan ook nog eens heel blij mee ben, is dat deze concealer zo licht is! Groot plus punt. Ook blijft de concealer gedurende de dag goed op zijn plek zitten. Ik poeder hem wel even af nadat ik hem heb aangebracht.
Een minder punt van deze concealer, is dat hij niet goed werkt op droge plekken op de huid. Wanneer ik hem aanbreng op een droog gedeelte, wordt deze erg schilferig waardoor de droge plek nog meer op gaat vallen. En hoewel de dekking goed is, is de dekking niet goed genoeg om de blauwe gedeeltes bij mijn oog volledig weg te werken. Anderzijds moet ik er bij vermelden dat ik nog geen enkele concealer heb gevonden die dat wel kan, dus in dat opzicht mag ik dit misschien niet helemaal meerekenen.
Al met al een goede concealer voor een goede prijs!

NYX HD Concealer kost €6,99 en is verkrijgbaar bij een beperkt aantal Douglas filialen en on-line bij de Douglas.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *