Max & More 12 Color Eyeshadow Palette.

0 0

Het proefdiervrije budgetmerk Max & More heeft best een uitgebreid assortiment: lipsticks, oogshaduws, oogpotloden, blushes en ga zo maar door. Ik heb al eerder een blush, mascara en wenkbrauwpotlood gereviewd. Het wenkbrauwpotlood heb ik inmiddels al vaak gebruikt. Wanneer ik even snel mijn wenkbrauwen bij wil tekenen pak ik dit potlood er bij. Vandaag is het tijd voor een review van het 12 Color Eyeshadow Palette in de “Blue Eyes” variant.
Van het 12 Color Palette zijn 6 varianten, welke op zo’n manier zijn samengesteld dat ze matchen met de kleur van je ogen. Zo heb je een variant voor o.a. bruine, blauwe en groene ogen. Wanneer ik een palette koop vind ik het belangrijker dat de kleuren matchen met mijn complex; wanneer ik een palette koop die is afgestemd op oogkleuren kijk ik of de kleuren mij aanspreken, niet per se of ze matchen met mijn blauw/grijze ogen. Normaal pak ik graag de paletten met bruine en neutrale kleuren. Nu viel mijn oog echter direct op dit palette, welke, naast warme bruin/oranje/terra achtige tinten, ook warme groenen tinten bevat. Toevalligerwijs was dit ook het palette welke Max en More mij aan zou raden op basis van mijn oogkleur.

De verpakking
Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes

Het doosje zit verpakt in een kartonnen met plastic verpakking. Een prima verpakking waarmee ik zeker weet dat niemand het palette heeft aangeraakt. Dit vind ik prettig en hygiënisch.

Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes

Informatie op de achterkant.

Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes

Het palette zelf is gemaakt van plastic. Het plastic is vrij dun en de verpakking vind ik er vrij “cheap” uitzien. Hij voelt ook niet heel stevig aan, hoewel hij wel prima opent en sluit.

Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes

Er zit een sponsapplicator bij, maar wat mij betreft kun je die direct in de prullenbak gooien. Deze is waardeloos.

Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes

Ook op de achterkant van het palette zelf staan de ingrediënten, de houdbaarheid en dat het product niet getest is op dieren.

De oogschaduws
Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes

De bovenste foto is zonder flits, de onderste foto is met. De eerste 6 kleuren zijn kleuren met een oranje/terra achtige tint. De onderste 6 kleuren hebben allen een groene tint. De kleuren hebben geen fancy namen.

Swatches
Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes

De bovenste foto is zonder flits, de onderste foto is met. Tja, wat zal ik hier eens over zeggen. Het pigment is matig en ik vind dat de oranje/terra oogschaduws veel te veel op elkaar lijken. Hier had meer variatie in kunnen zitten. De groene kleuren zijn wel iets afwisselender, hoewel de laatste twee kleuren ook wel op elkaar lijken. Ik ben in ieder geval niet weggeblazen door het pigment.

Ooglook
Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes

Bovenstaande ooglook heb ik als volgt gemaakt:
Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes

In de arcadeboog bracht ik kleur 12 aan, welke ik naar boven toe uit blende.
Ik bracht kleur 10 aan in de buitenste ooghoek.
Kleur 3 bracht ik aan op het bewegende ooglid.
Vervolgens bracht ik onder het oog kleur 11 aan op de buitenkant en kleur 5 aan de binnenkant.
Ten slotte bracht ik kleur 1 aan op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek.

Full face:
Max & More 12 Color Eyeshadow Palette Blue Eyes

Deze producten draag ik nog meer op deze foto:
– Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base
– Bourjous Contour Clubbing Eyeliner
l’Oreal Super Liner Perfect Slim
– Essence Matt Effect Eyeshadow 22 Blockbuster
Essence Lash Princess Volume Mascara
– Catrice Prime and Fine Pore Refining Base
– MAC Mineralize Moisture SPF15 Foundation NW13
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Etos Blush in de kleur 4080-206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
Max & More Eyebrow Pencil Kit Brown
– Max & More Lipstick in de kleur Vamp Red

De oogschaduws zijn vrij poederig van structuur. Het is belangrijk je kwast goed af te tikken voordat je de oogschaduw op je oog aanbrengt. Hoewel ik het pigment niet fantastisch vind, is er op zich wel redelijk te werken met een aantal van de oogschaduws. En dan voornamelijk met de wat fellere kleuren, zoals 3 en 10. De donkergroene kleur blende ik echter vrijwel direct weg. Desondanks vind ik dat ik er nog wel een prima ooglook uit heb weten te halen, waarin het kleurverschil vooral goed is te zien door het gebruik van de kleuren van zowel de bovenste, als de onderste rij. Ik vind ook dat deze kleuren ontzettend goed matchen. Ik denk echter dat wanneer ik een look met alleen maar groene of alleen maar oranje/terra kleuren had gemaakt, het één groot vlak was geworden zonder veel dimensie.

Eindoordeel
De kleurkeuze vind ik ontzettend leuk bedacht van Max & More. Ik vind de combinatie van oranje/terra en groen en mooi en fris effect geven op de ogen en ze tot een ware “eyecatcher” maken. De kwaliteit van de oogschaduws daar ben ik minder enthousiast over. Het pigment is niet sterk, de kleuren lijken te veel op elkaar en de donkere kleuren blend je snel weg. Wanneer je de oranje/terra kleuren naast de groene kleuren gebruikt, kun je er nog wel een leuke ooglook mee maken. Zou je alleen de kleuren van een rij gebruiken dan wordt het al snel één geheel omdat de kleuren dan te snel in elkaar over blenden en niet genoeg op zichzelf staan. Wel bleven ze gedurende de dag prima op de ogen zitten.
€0,79 is spotgoedkoop voor een palette als deze en als je alleen naar de prijs kijkt is het an sich geen slecht palette. Immers, je betaalt slechts 6,5 ct per oogschaduw. Stel je niet te veel eisen aan een oogschaduw palette, heb je niet zo veel geld of ben je een beginner met make up, dan kunnen dit leuke palette zijn. Verwacht je meer dan dat van een oogschaduw palette, dan raad ik het je af om dit palette te kopen.

Max & More 12 Color Eyeshadow Palette kost €0,79 en is te koop bij Action.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *