MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation

0 0

Een aantal weken geleden was ik bij de MAC en daar kocht ik mijn eerste MAC foundation. Ik gebruikte eigenlijk nooit foundation, omdat degene die bij de drogist te koop zijn te oranje en donker voor mijn huid zijn. Om er nu als een Oempa Loempa bij te lopen zag ik niet zo zitten. Daarnaast doet mijn Maybelline Dream Pure BB Cream ook prima dienst. Waar ik echter tegen aan loop, is dat mijn hoofd een stukje roder is dan mijn nek, en daardoor ook een stuk donkerder oogt. Ik wilde graag een foundation die er voor zou zorgen dat de kleur van mijn gezicht, matcht bij de kleur van mijn nek, voor een egaler geheel. Bij de MAC hebben ze lichte kleuren en ik las veel positieve verhalen over de foundations van MAC. Ik liet mij adviseren door een MUA en kocht de Mineralize Moisture SPF 15 Foundation in NW13

De verpakking
MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation

De foundation flacon zit in een zwarte verpakking. De bovenste helft van de verpakking is mat, de onderste helft glanzend. Ik vind de verpakking er chique uitzien.

MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation

Deze informatie is op de achterkant van de verpakking te lezen.

MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation

Het kleurnummer van de foundation staat op de bovenkant van de verpakking.

MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation

De foundation zelf zit in een matte pompflacon. De vormgeving van de flacon doet mij een beetje denken aan een vrouwenlichaam. De flacon heeft daardoor een wat zachtere uitstraling. De bedrukking is strak en zonder allerlei patronen. Ik kan dit soort minimalistische verpakkingen wel waarderen.

MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation

Het betreft een pompflacon. Het grote ronde gedeelte op de flacon is de drukknop. Uit het kleine tuitje komt de foundation. De flacon doseert goed, je kan zowel grootse hoeveelheden doseren, als kleine hoeveelheden. Daarnaast vind ik dit systeem zeer hygiënisch werken. Pluspunt!

Swatches
Mac Mineralize Moisture SPF 15 Foundation

De foundation heeft een vrij dunne substantie. Wanneer je een pompje op je hand aanbrengt moet je opletten dat het product niet van je hand af loopt. Zoals je kunt zien is de kleur licht en heeft hij niet een hele duidelijke ondertoon. De foundation laat zich zeer gemakkelijk uitsmeren.

Mac Mineralize Moisture SPF 15 Foundation

Op deze foto kun je de dekking iets beter zien. De foundation heeft een medium dekking, welke wel is op te bouwen naar een sterkere dekking. Ik heb aan één pompje meer dan voldoende voor mijn hele gezicht. Ik heb bewust gekozen voor een medium dekkende foundation. Ik wil dat de foundation voldoende kracht heeft om roodheden te corrigeren, zonder dat het gelijk er uit ziet als een dikke laag op mijn gezicht.

MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation Mac Mineralize Moisture SPF 15 Foudation

Op de bovenstaande foto heb ik links geen foundation op mijn gezicht. Rechts heb ik de foundation aangebracht over een primer, maar heb ik nog geen poeder en blush aangebracht.
De foundation corrigeert de roodheden en zorgt er voor dat mijn gezicht er egaler uit ziet. Ook zorgt hij ervoor dat de kleur van mijn gezicht beter matcht bij mijn nek. De moedervlekken en sproetvlekken op mijn neus blijven wel zichtbaar. De finish is licht glanzend, op een hele natuurlijke manier. Persoonlijk vind ik het wel mooier om de foundation af te poederen.

MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation

Max Factor Masterpiece Transform Mascara
– Catrice Prime and Fine Pore Refining Base
– NYX HD Concealer
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Etos Blush in de kleur 4080-206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
– Max & More Eyebrow Pencil

MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation

– Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base
– Bourjous Contour Clubbing Eyeliner
– Essence Matt Effect Eyeshadow 22 Blockbuster
W7 In The Buff Lightly Toasted Palette
Max Factor Masterpiece Transform Mascara
– Catrice Prime and Fine Pore Refining Base
– MAC Mineralize Moisture SPF15 Foundation NW13
NYX HD Concealer
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Etos Blush in de kleur 4080-206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
Benefit Brow Zings

Eindoordeel
Ik ben heel blij met mijn MAC foundation. Ik vind de substantie fijn. Hij verdeelt gemakkelijk, is zuinig in gebruik en dekt de oneffenheden prima, maar is niet té dekkend. Moedervlekken e.d. blijven gewoon zichtbaar. De foundation blijft gedurende de dag goed op zijn plek zitten. Op mijn neus worden roodheden wel wat meer zichtbaar aan het einde van de dag, maar dat heb ik bij andere producten ook. De foundation heeft een natuurlijk glanzende finish. Je hoeft hem niet af te poederen, maar persoonlijk vind ik dat wel net wat mooier en het helpt om de foundation langer te laten zitten. Verder heb ik gemerkt dat hij velletjes accentueert, hier moet je wel wat mee uit kijken. Al met al dus een ontzettend fijne foundation; zeker een aanrader!

MAC Mineralize Moisture SPF Foundation NW30 is te koop bij de MAC en kost €34.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *