Fotoverslag Sushi Workshop en Designer Outlet

2comments 0

Voor moederdag had ik een cadeaubon voor een workshop sushi maken gekregen. Een perfect cadeau, ik ben namelijk gek op sushi! Vriendin Bianca vond het ook ontzettend leuk om mee te gaan en we plande een datum: 24 mei.

De workshop begon al vroeg, om 10u, en was in Apeldoorn. Dat was een klein uurtje rijden, dus het was op tijd opstaan. Eenmaal aangekomen in Apeldoorn waren er nog 7 andere mensen die ook kwamen voor de workshop. Wij zaten aan een tafel met 4 andere mensen en met z’n 6en vormden we een gezellige club.

1e Pinksterdag

De workshop was bij Sakura Sushibar. Als eerst kregen we uitleg en moesten we ons matje bekleden met vershoudfolie, ter bescherming van het matje. Het matje moest een aantal keer gerold worden in de folie en vervolgens moest je er gaatjes in prikken en het matje oprollen, om zo alle lucht uit de folielaag te halen.

1e Pinksterdag

Daarna gingen we aan de slag. Als eerst gingen we Nigiri maken met Sake (zalm), Ebi (garnaal) en Kani (krab).
Als eerst liet de chef ons zien hoe wij deze moesten maken, daarna mochten we zelf aan de slag. Deze volgorde werd aangehouden met ieder soort sushi die wij gingen maken.

1e Pinksterdag 1e Pinksterdag

Voor het maken van de Nigiri moesten we eerst kleine, langwerpige bolletjes rollen/kneden. Het was belangrijk dat je handen vochtig waren, maar niet te vochtig. Zo was de rijst goed in vorm te krijgen. De rijst moest een vast geheel worden, maar je moest niet te hard knijpen; het geheel moest wel luchtig blijven.
Bij de Ebi variant moest één van de kanten tot een puntje gevormd worden, hier kwam het staartje van de Ebi op te liggen. De Kani variant maakte ik door een krabstick in tweeën te splitsen, deze op het rijstbolletje te plaatsen en vervolgens een stukje Nori (zeewier) over de Kani heen te vouwen en aan de onderkant van het bolletje rijst te bevestigen. Zo blijft de Kani op de rijst liggen. Ten slotte de Sake: de Sake moest je met een speciale techniek over de rijst heen wrijven, zodat de Sake er mooi op kwam te liggen.

1e Pinksterdag

De presentatie is heel belangrijk bij suhsi. We leerden hoe de sushi in bakjes gelegd moet worden. Sake en Ebi mogen elkaar niet raken omdat zij dan elkaar smaak over nemen. Het is dus belangrijk om die te scheiden, bijvoorbeeld door er een Nigiri Kani tussen te leggen.

1e Pinksterdag

Daarna gingen we een Kappa (komkommer) Maki rol maken. Hierbij werd aandacht besteed aan de manier van rollen met je matje. En ook hoe je de producten neer moet leggen om de vulling bij het rollen in het midden te laten uitkomen. Het is belangrijk om het glimmende deel van je Nori blaadje aan de buitenkant te laten uitkomen, dit omdat je sushi er dan nog mooier uit ziet. Je gaat dus de minst glimmende kant bekleden met rijst, waar je vervolgens je vulling op legt. Dan ga je rollen en ten slotte is het de bedoeling om 6 gelijke stukken te snijden uit je rol. Voor de maki gebruik je een half Nori vel.

1e Pinksterdag

Toen werd het een stapje moeilijker en gingen we aan de slag met de California rol. Als eerst moesten we een half Nori vel beleggen met rijst. Het vel moest volledig bedekt worden. Daarna moesten we zalmkuit verdelen over de rijst. Dit is best wel rottig spul, het gaat echt overal zitten. Vervolgens moest je je Nori vel omdraaien, omdat de rijst aan de buitenkant van de rol moest komen. De producten werden op het nog onbelegde gedeelte van het vel geplaatst en vervolgens mochten we gaan rollen. Ook hierbij was de rol techniek heel belangrijk. Zo moet je van buiten naar binnen wrijven om de rol in model te krijgen. Dit voorkomt dat je de vulling van de rol naar buiten duwt. Vooral avocado heeft de neiging om naar buiten te glijden.

1e Pinksterdag 1e Pinksterdag

Ook bij de California rol is de presentatie belangrijk. We leerden twee verschillende manieren waarop deze gepresenteerd kan worden. Dit is de manier waarop je de 4 mooiste stukjes aan de buitenzijde legt met de vulling zichtbaar, en de 4 minst mooie stukjes in het midden waarbij je hem zo neer zet dat je de vulling niet ziet. Garneren met Japanse mayonaise en klaar is de California rol!

1e Pinksterdag

Het was toen tijd voor pauze. Natuurlijk moesten we even op de foto met onze creaties!

1e Pinksterdag 1e Pinksterdag 1e Pinksterdag

Vervolgens gingen we aan de slag met het maken van een Sake Avocado Maki rol. Ook hierbij was de manier van rollen weer heel belangrijk. Voor deze rol gebruikte we een heel Nori vel. De restjes konden we tussendoor steeds opsnoepen.

1e Pinksterdag

Ten slotte gingen we een Temaki maken met Kani. Hiervoor gebruikten we een half Nori vel, welke op een speciale manier gerold moest worden. Dit vond ik best lastig, hij is ook niet helemaal goed gelukt, haha.

1e Pinksterdag

Hierna was de sushi workshop klaar. Uiteraard mochten we de sushi meenemen en kregen we eetstokjes, Soja en Wasabi mee.

Omdat het zulk lekker weer was kregen Bianca en ik het idee om nog iets leuks te gaan doen. We besloten om naar de Designer Outlet in Roermond te gaan. Eerst moest de sushi echter thuis gebracht worden en wilden we ook even lunchen.

1e Pinksterdag 1e Pinksterdag 1e Pinksterdag

We besloten om in Hilversum bij Hotel de Witte Bergen (van der Valk) wat te gaan eten. Uiteraard koos ik voor mijn lievelingslunch: een broodje Carpaccio. Ook Bianca ging voor een broodje Carpaccio. Dit smaakte heerlijk!

1e Pinksterdag

Aangekomen bij de Designer Outlet!

1e Pinksterdag 1e Pinksterdag

Even de dorst lessen met een heerlijk drankje! We hadden beide een Iced Smoothie in de smaak perzik-passievrucht.

1e Pinksterdag

Omdat het vrij laat was op de terugweg besloten we om wat te eten bij de Mac.

1e Pinksterdag

Uiteindelijk heb ik niet veel gekocht in Roermond. De meest zaken vond ik toch nog te duur voor een outlet, in de gemiddelde sale zijn ze nog goedkoper. Uiteindelijk heb ik een pot body butter gekocht bij de Body Shop, teenspreiders, ook bij de Body Shop en ondergoed bij de Hunkemöller.

Al met al was het een super gezellige dag waar ik ontzettend van heb genoten!

2 Comments
 • Bianca
  mei 25, 2015

  Leuk dagverslag Fal!
  Was een super gezellig dag! nog even verder oefenen en dan zijn we sushi masters:)
  Zo’n dag is voor herhaling vatbaar enne niet te vergeten nog, het was heerlijk zonnig weer wat de dag helemaal tot een top dag maakte:)

  • Beauty Charm
   mei 25, 2015

   Thx Bianc, het was een top dag die zeker voor herhaling vatbaar is! Het verder oefenen om sushi masters te worden klink ook als een goed plan 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *