Essie Cashmere Matte Just Stitched

0 0

Als nagellak liefhebber heb ik nagellak in veel verschillende kleuren en finishes. Een lakje met een cashmere matte finish had ik echter nog niet. Toen ik de lakjes zag van de Essie Cashmere Matte collectie werd ik direct verliefd op de kleur Just Stitched. In de winkels hier in de buurt kon ik hem niet vinden, maar gelukkig kon ik on line wel slagen. Vandaag laat ik jullie zien wat ik van dit lakje vind!

De verpakking
Essie Just Stitched Essie Just Stitched

Het lakje zit in de standaard verpakking van Essie. Een vierkante, doorzichtige fles, met een witte dop. Aan de ene kant staan de letters van Essie in reliëf gedrukt, aan de andere kant staan ze er in het wit op.

Essie Just Stitched Essie Just Stitched

In het flesje vind ik de kleur er al prachtig uit zien. Licht roze, met een parelmoer glans. Hier houd ik van!

Op de nagels
Essie Just Stitched

Wat ik altijd fijn vind van de Essie nagellakjes is het brede kwastje. Dit lakt makkelijk en snel. En kijk nu hoe prachtig deze kleur is! Op de foto komt de kleur niet helemaal goed tot zijn recht. De kleur heeft een matte finish en ziet er bijna flueel uit. De parelmoeren glans die er in zit zie je goed zitten in real life.
Wanneer je een laagje aanbrengt is deze in eerste instantie heel glanzend. Binnen tientallen seconden verdwijnt de glans en komt de matte finish tevoorschijn. De lak lakt niet makkelijk. Ik had 3 laagjes nodig om de lak goed dekkend te krijgen. Hij lakt al snel streperig. Wanneer je de ene laag niet exact over de andere laag aanbrengt krijg je een licht kleurverschil. Nauwkeurigheid is dus gewenst met het aanbrengen. Wat wel fijn is dat hij vrij snel droogt.

Eindoordeel
Wat een prachtige kleur is dit toch weer van Essie! De matte finish, de parelmoer roze kleur. Over de kleur ben ik ontzettend enthousiast. Dat het lakje wat lastiger aanbrengt neem ik voor lief. Bij dit lakje gebruik je geen topcoat omdat dan de matte finish weg is. Ik merk wel dat daardoor de houdbaarheid niet zo goed is. Na één dag begon de lak al te chippen en na 3 dagen was er nog maar weinig over van de lak. Dit vind ik wel jammer. Het zou goed kunnen dat dit aan de conditie van mijn nagels ligt. Ik verwacht dat de houdbaarheid per persoon zal verschillen.

Essie Just Stitched kost €9,99 en is bij verschillende (on line) drogisterijen te koop.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *