Essence Lipliners: In the Nude en Wish me a Rose

0 0

Een product wat ik vrijwel nooit gebruik zijn lippotloden. Beter gezegd: alleen wanneer ik rode lipstick op doe maak ik gebruik van een lippotlood. Zonde, want met behulp van een lippotlood komt je lipstick vaak mooier uit én blijft hij beter zitten. Ik vond het tijd worden om wat meer gebruik te gaan maken van lippotloden en kocht twee vrij neutrale kleuren van het budgetmerk Essence bij het Kruidvat.

De Lipliners
Essence Lippotloden In the Nude en Wish me a Rose Essence Lippotloden In the Nude en Wish me a Rose Essence Lippotloden In the Nude en Wish me a Rose

Ik kocht de kleuren “In the Nude” en “Wish me a Rose”. De buitenkanten van de potloden hebben de kleur van de liner zelf. Practisch, zo weet je direct met welke kleur je te maken hebt. De opdruk en de dop zijn zilver en steken mooi af. De naam en de kleurnummers staan op de verpakking.

Essence Lippotloden In the Nude en Wish me a Rose Essence Lippotloden In the Nude en Wish me a Rose Essence Lippotloden In the Nude en Wish me a Rose

Doordat de liners in potloodvorm zijn kun je ze slijpen. Dit werkt handig, omdat je zo altijd de punt weer scherp kan maken. Op die manier kun je scherpe lijnen trekken. Wat ik een minpunt vind is dat de potloden in de winkel niet dicht geseald zijn. Iedereen kan ze open maken en dit was te zien: veel potloden waren al gebruikt. Ik vind dit niet zo hygiënisch. Hoewel ik een hekel heb aan plakband op de verpakking (dit verwijderd zo lastig), zie ik toch liever dat de verpakking dichtgeplakt is met plakband. Dan weet ik tenminste zeker dat het product wat ik koop ongebruikt is.

Swatches
Essence Lippotloden In the Nude en Wish me a Rose

De potloden hebben een prima pigment. Wat mij dircct opviel is de romigheid van de potloden. Ze glijden gemakkelijk over de huid (en de lippen). In the Nude is daarbij iets stroever dan Wish me a Rose.

Essence Lippotloden In the Nude en Wish me a Rose

Dit is In the Nude op mijn lippen. Een warme nude kleur met een bruine ondertoon.

Essence Lippotloden In the Nude en Wish me a Rose

Dit is Wish me a Rose op de lippen. Een redelijk neutrale roze die niet super fel is en lichtelijk naar oud-roze neigt.

Essence Lippotloden In the Nude en Wish me a Rose

Op de foto links draag ik In the Nude, rechts draag ik Wish me a Rose.

Wat ik verder aan make-up op deze foto’s draag:
– Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base
– Bourjous Contour Clubbing Eyeliner
– Essence Matt Effect Eyeshadow 22 Blockbuster
W7 In The Buff Lightly Toasted Palette
l’Oréal Super Liner Perfect Slim
Max Factor Masterpiece Transform Mascara
– Catrice Prime and Fine Pore Refining Base
– MAC Mineralize Moisture SPF15 Foundation NW13
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Etos Blush in de kleur 4080-206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
Benefit Brow Zings

Essence Lipliners In the Nude & Wish me a Rose

Zo zagen  beide kleuren  er uit na een aantal uur dragen. De bovenste foto heb ik genomen na 3 uur dragen waarbij ik een portie kibbeling, mijn avondmaaltijd en verschillende drankjes heb genuttigd. De onderste foto is ook na 3 uur genomen, waarbij ik een aantal drankje heb gedronken en een grote maaltijd heb genuttigd.
Zoals je kunt zien overleven de lipliners dat niet. Wish me a Rose presteert iets beter dan In the Nude. Lipliners zijn bedoeld als basis voor een lipstick, dus in dat opzicht vind ik dat ze het nog goed doen op zichzelf op de lippen.

Essence Lipliners In the Nude & Wish me a Rose

Uiteraard heb ik de potloden ook getest onder een lipstick. Op de bovenstaande foto heb ik Wish me a Rose aangebracht met daaroverheen Guerlain Rouge G in de kleur Gemma. Deze foto is na 6 uur genomen. Ik heb genuttigd: yoghurt met muesli, een appel, een banaan, 2 broodjes, 2 eierkoeken en verschillende drankjes. Dit ziet er niet slecht uit toch? De kleur zit er nog redelijk op. Wel is hij wat meer in de lijntjes gaan trekken en zijn velletjes beter zichtbaar geworden, maar van een afstandje ziet het er nog prima uit. Ik heb gemerkt dat de lipliners de lippen wat droger maken en velletjes benadrukken. Je lippen van te voren goed scrubben en hydrateren is een must.
Ter vergelijking, zo zien mijn lippen er zonder product uit:
Kale lippen

Eindoordeel
Ik ben tevreden over de liners van Essence. Ze zijn ontzettend romig, brengen gemakkelijk aan en hebben een prima pigment. Wanneer je ze alleen draagt overleven ze een grote maaltijd en vele hapjes niet, maar onder een lipstick doen ze hun werk prima. Ze zorgen dat de lipstick mooier uit komt en langer blijft zitten. Het enige minpunt wat ik kan bedenken is dat ze door hun romigheid sneller slijten. Maar voor die 99 cent vind ik dat zelf geen enkel probleem.

Essence Lipliners kosten €0,99 en zijn o.a. te koop bij Kruidvat.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *