Burt’s Bees Beeswax Lip Balm

0 0

Ik heb een lichtelijke lippenbalsem verslaving. Ik schreef al eerder dat Purol veruit mijn favoriete lippenbalsem is. Ik gebruik deze inmiddels al jaren en tot nog toe heb ik geen enkele ander product gevonden wat ook maar in de buurt komt van Purol. Toch vind ik het altijd leuk om andere lippenbalsems te testen.
Toen ik recentelijk bij de Etos was viel mij ineens een nieuw product op in het display: Burt’s Bees. Ze hadden balsems in twee soorten verpakkingen: een tinnen bakje en een stick. Omdat ik sticks veruit prefereer besloot ik deze mee te nemen om uit te proberen.

De verpakking
Burt's Bees Beeswax Lip Balm Burt's Bees Beeswax Lip Balm

De balsem zit in een vrolijke, gele verpakking met rode opdruk. Er zit een wikkel om de verpakking heen, hierop staan honingraten. Ik vind de kleuren en de opdruk goed gekozen; krijg direct een associatie met honing en bijen.  Daarnaast is hij door de kleurkeuze ook lekker opvallend, zowel in het display als in mijn tas.

Burt's Bees Beeswax Lip Balm Burt's Bees Beeswax Lip Balm

Dat de wax 100% natuurlijk is, is op de verpakking direct te zien. Het rode lipje wat je op de bovenste foto ziet is om de zegel rondom de dop los te trekken. Fijn dat ze dit zo gedaan hebben, zo weet je zeker dat je product ongebruikt is.

Burt's Bees Beeswax Lip Balm
Dit zijn de ingrediënten in de balsem. Het belangrijkste ingrediënt is bijenwas. Maar er zit ook kokosolie en pepermuntolie in.

De balsem
Burt's Bees Beeswax Lip Balm Burt's Bees Beeswax Lip Balm

Wanneer je dop van de verpakking haalt en de stick omhoog draait, zie je dat de stick wit is. Op de lippen is hij echter doorzichtig van kleur. Dit vind ik persoonlijk fijn.

Burt's Bees Beeswax Lip Balm

Boven zonder lippenblasem, onder met. Zoals je kunt zien is hij transparant.

Wanneer ik de balsem aanbreng beginnen mijn lippen direct te tintelen. Dit komt door de pepermunt. De eerste keer was dit gevoel heel sterk, ik schrok er zelfs een beetje van. Nu ik de balsem vaker gebruik is het tintelende gevoel wat minder sterk, misschien ook omdat ik er op berekend ben. Toch houdt het tintelende gevoel nog steeds wel lang aan. Zeker een half uur voel ik mijn lippen nog tintelen. Ik heb ook het idee dat mijn lippen daardoor iets roder worden en ietsjes opzwellen. Zelf ben ik niet zo’n fan van dit tintelende gevoel.
Mijn lippen worden prima gevoed door de balsem en de substantie voelt prettig aan op mijn lippen, het tintelende gevoel daargelaten.

Eindoordeel
De Burt’s Bees is een prima lippenbalsem. Wat ik fijn vind is dat hij transparant is en in een stickvorm zit. Door de seal weet je zeker dat de stick nieuw is, wel zo hygiënisch. Daarnaast is de balsem van natuurlijke ingrediënten gemaakt, iets wat ik ook prettig vind. Wat ik persoonlijk minder prettig vind is het tintelende gevoel wat de pepermunt veroorzaakt. Er zijn wel andere varianten van de Beeswax Lip Balm, zoals honing en kokosnoot, maar deze zijn in Vianen niet te koop bij de Etos. Daarnaast is het hem niet gelukt om de Purol van de troon te stoten. Hoewel hij mijn lippen voedt, merk ik dat mijn lippen sneller droog worden dan wanneer ik Purol gebruik. Dit is echter puur persoonlijk. Mocht je een natuurlijke lipbalm zoeken en het niet erg vinden dat er pepermunt in de balsem zit dan zou ik zeker even kijken bij de Burt’s Bees lip Balm.

Burt’s Bees Beeswax Lip Balm kost €3,99 en is o.a. verkrijgbaar bij Etos.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *