Bourjois Nude Smoky Eyes Sable Show

0 0

De nude look; ik kan er geen genoeg van krijgen. Mooie naturelle tinten, het liefst met hier en daar wat shimmer, vind ik prachtig. Evenals gouden tinten. Bourjois heeft recentelijk het Nude Smoky Eyes palette geïntroduceerd in twee verschillende varianten. Beide bevatten drie verschillende kleuren oogschaduw. Het ene palet is meer roze (Rose Boudoir), het andere palet meer goud (Sable Show). Ik swatchte beide paletten in de winkel en het palet met de gouden tint sprak mij het meest aan. Deze vond ik warmer van kleur dan het palet met de roze tint en omdat warme tinten mij doorgaans het beste staan, nam ik het Sable Show palet mee.

De verpakking
Bourjois Nude Smoky Eyes Bourjois Nude Smoky Eyes

De oogschaduws zitten in een rond, zalmroze doosje. De deksel is grotendeels doorzichtig waardoor je de oogschaduws goed kunt zien. Je weet direct met welke kleuren je te maken hebt. Het doosje heeft een zachte uitstraling, dit vind ik erg mooi. Ik vind het leuk dat de oogschaduws in een soort van maanvorm lopen. De vormgeving is strak, maar door de maanvorm van de oogschaduws toch ook een beetje speels. Ik vind dat het doosje goed geschikt is om mooi op de foto te zetten.
De bovenkant van het doosje is iets gebold. Hierdoor kun je de doosjes niet goed stapelen.

Bourjois Nude Smoky Eyes Bourjois Nude Smoky Eyes

Aan de binnenkant van het doosje zit een sponsapplicator. Zelf gebruik ik deze niet, ik heb hem verder ook niet getest.

Bourjois Nude Smoky Eyes

Ziet dit er niet prachtig uit? Ik word vrolijk van de mooie, glinsterende kleuren en het zachte geheel van dit palletje.

Bourjois Nude Smoky Eyes

Door middel van een drukknopje kun je de deksel van het palet open maken.

Bourjois Nude Smoky Eyes

Informatie op de achterkant van het palet met een voorbeeld van hoe je de oogschaduws zou kunnen aanbrengen om een ooglook te creëren.

Swatches
Bourjois Nude Smoky Eyes

De linker foto is met flits genomen, de rechter foto zonder. De kleuren zijn goed gepigmenteerd. Vooral de gouden kleur vind ik echt prachtig! De andere twee kleuren zijn wat mater.

Bourjois Nude Smoky Eyes

Bovenstaande ooglook heb ik als volgt gemaakt:
De lichte kleur bracht ik aan over het gehele ooglid. Vervolgens bracht ik de donkere kleur aan in de arcadeboog en ik blende deze omhoog. Vervolgens zette ik de buitenste ooghoek nog wat sterker aan met de donkerste kleur. De gouden kleur bracht ik op het midden van mijn ooglid aan als pop out colour en de lichte kleur zette ik vervolgens nog wat sterker aan op de binnenkant van mijn ooglid tot ongeveer aan het midden van mijn ooglid. Onder het oog bracht ik de donkere kleur aan.

De kleuren combineren prachtig samen en leveren een hele mooie ooglook op. De lichte kleur vind ik echter net wat te donker, ik kan hem niet goed als highlighter gebruiken voor mijn binnenste ooghoek en mijn wenkbrauwbot. Daarvoor is hij net te donker en te mat. Ik had persoonlijk liever een wat lichtere en meer glanzende highlighter gezien.

De kleuren waren prima te blenden en brachten gemakkelijk aan. De oogschaduws zijn zacht, waardoor ze veel last hebben van fall-out. Je kwast goed aftikken voordat je de oogschaduws aanbrengt is echt een must.

Bourjois Nude Smoky Eyes

De look maakte ik compleet met de volgende producten:
– Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base
Miss Sporty Studio Lash the Miaoww Look Eyeliner
Essence Lash Princess Volume Mascara
– Catrice Prime and Fine Pore Refining Base
– MAC Mineralize Moisture SPF 15 Foundation in NW13
– NYX HD Concealer
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Etos Blush in de kleur 4080-206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
– Chanel Crayon Sourcil Wenkbrauwpotlood
– MAC Peach Blossom Lipstick

Eindoordeel
Ik heb een beetje gemengde gevoelens over dit palet. Ik gebruik hem met heel veel plezier en de kleuren vind ik prachtig. Vooral de gouden kleur is zo mooi intens. Het pigment is goed, de oogschaduws zijn zacht en blenden ontzettend makkelijk. Met dit palet kun je snel een prachtige ooglook in elkaar zetten en ik heb gemerkt dat sinds ik dit palet heb, ik hem ook steeds gebruik. Het is mijn everyday palet geworden. Dat is allemaal ontzettend positief. Waarom dan de gemengde gevoelens? Dit heeft vooral te maken met de prijs. Het palet kost €13,49 en daarvoor krijg je 3 kleuren en een inhoud van 2,3 gram. De prijs vind ik, in combinatie met de inhoud, aan de hoge kant. Zeker omdat het een drogisterij merk betreft. Er zijn goedkopere paletten (denk aan W7) die ook prachtig gepigmenteerde nude kleuren bevatten en veel meer inhoud hebben. Mocht je een mooie nude palletje zoeken, dan zou ik, wanneer Bourjous in de aanbieding is, zeker even bij de palette kijken. Ikzelf heb dit palet met 40% korting gekocht en dat vind ik wel een hele goede prijs voor dit mooie palet.

Bourjois Nude Smoky Eyes kost €13,49 en is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *