Weleda Skin Food

2comments 0

Weleda is een merk dat, wat mij betreft, zeer fijne verzorgingsproducten voor de huid heeft. Ikzelf heb verscheidene producten voor zowel mijn kindje als mijzelf. Een tijdje geleden was er een actie bij de Etos waarbij je een kleine tube Skin Food van Weleda kreeg om te proberen. Ik had veel goede dingen gelezen over deze Skin Food en wilde hem maar al te graag proberen. Vandaag vertel ik aan jullie wat ik er van vind.

De verpakking
Weleda - Skin Food

De tube zit verpakt in een kartonnen verpakking. Deze is volledig in stijl van Weleda, alle producten hebben een soortgelijke opdruk op de verpakking. Het karton is groen gekleurd, evenals de tube. Een prima verpakking en zeer herkenbaar.

Weleda - Skin Food

Informatie op de achterkant.

Weleda - Skin Food

Dit zijn de ingrediënten.

Weleda - Skin Food
Weleda - Skin Food

De tube is simpel, maar doeltreffend. De tube is duidelijk herkenbaar als een Weleda tube, zonder al te veel poespas. Op de tube zelf staat ook om wat voor een soort product het gaat.

Weleda - Skin Food

De tube is netjes afgesloten, je moet hem open maken door de seal door te prikken. Dit doe je met behulp van de bovenkant van de dop. Dit vind ik heel netjes, op deze manier weet je zeker dat de crème ongebruikt is. Sowieso vind ik een tube hygiënisch werken. Ik verkies zelf een tube boven een pot.

De crème
Weleda - Skin Food

De crème zelf is vrij dik van substantie. Wat mij direct opvalt is de geur. De skin food is bevat kruidenextracten en dit merk je terug in de geur. Persoonlijk spreekt de geur mij niet zo aan, het doet mij denken aan klei.

Weleda - Skin Food

Ondanks dat is hij prima uit te smeren. Ik merk wel dat je iets meer moeite moet doen om hem echt volledig uit smeren.

Weleda - Skin Food

De crème trekt langzaam in en laat nog een lange tijd een vettige laag na op de huid. Ik merk goed dat de crème voedend is. De droogste plekken maakt hij weer zacht en soepel en kloofjes worden opgevuld.

Eindoordeel
Ik vind de Skin Food van Weleda een hele fijne crème. Hij is ontzettend voedend en dit vind ik voor de droge plekken op mijn lichaam erg prettig. Wat ik een nadeel vind is dat de crème langzaam intrekt. Wanneer ik overdag mijn handen insmeer vind ik het prettig wanneer het product snel intrekt. Daarentegen vind ik het voor de nacht heel fijn om de Skin Food te gebruiken om mijn handen in te smeren. Ze worden dan goed gevoed. Ook de droge plekken op mijn lichaam worden moeiteloos zacht met deze creme.
Ik las dat de Skin Food ook geschikt is om je gezicht mee in te smeren. Ik heb dit geprobeerd, maar ik vind dit geen aanrader. Doordat de creme vrij dik is van substantie moest ik moeite doen om de creme uit te smeren op mijn gezicht en omdat hij niet snel intrekt had ik nog lang her gevoel dat er een vettige laag op mijn gezicht zat. Dit vond ik niet prettig. Wat ik ook minder vind is de geur, maar dit is een kwestie van smaak en weegt zeker niet op tegen de vele voordelen van dit product. Ik vind het zeker een aanrader!

Weleda Skin Food kost €5,49 voor 30ml en is o.a. verkrijgbaar bij de Etos en het Kruidvat.

2 Comments
 • Naomi in Wonderland
  april 7, 2015

  Hele duidelijke en aangename review om te lezen! Ik denk wel dat je er best weinig van nodig hebt met dat het zo’n dikke substantie is!

  • Beauty Charm
   april 8, 2015

   Dankjewel! Klopt, mits je de crème goed uitsmeert heb je er inderdaad weinig van nodig!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *