MAC – Dark Side

0 0

Dat ik fan ben van de lipsticks van MAC is denk ik wel duidelijk. Ik vind het leuk om af en toe naar de MAC te gaan en mij daar te laten adviseren door een MUA. Daar komen soms verrassende adviezen uit. Zo ook de laatste keer, waarbij de MUA mij Dark Side adviseerde.

De verpakking
MAC Dark Side MAC Dark Side

Ik denk dat ik niet meer zo veel hoef te vertellen over de verpakkingen van de MAC lipsticks. Net als alle anderen, komt deze lipstick in een kartonnen verpakking, waarop de naam van de lipstick en de finish staat. Dark Side is er eentje uit de Amplified reeks. Hij is niet volledig mat, maar bevat een romige glans. Desondanks blijven de lipsticks met een amplified finish lang op de lippen zitten.

MAC Dark Side

Deze ingrediënten zitten in de lipstick.

MAC Dark Side MAC Dark Side

De lipstick zelf zit in de typische kogelvormige huls. Niets nieuws onder de horizon.

De lipstick
MAC Dark Side MAC Dark Side

MAC omschrijft Dark Side zelf als een “deep burgundy”. Zo op de foto’s lijkt hij wat rood, maar in het echt vind ik hem meer naar paars neigen. Als ik swatch foto’s bekijk van anderen merk ik wel dat de lipkleur bij een ieder wat lijkt te verschillen. De geur van de lipstick is net als alle andere MAC lipsticks: een subtiele vanille geur.

MAC Dark Side MAC Dark Side

Swatches
MAC Dark Side MAC Dark Side

De bovenste foto is genomen met flits, de onderste foto in natuurlijk daglicht. Op beide foto’s zie je de romige glans van de lipstick goed. De lipstick is goed gepigmenteerd en brengt ontzettend makkelijk aan.

MAC Dark Side MAC Dark Side

De bovenste foto is met flits genomen, de onderste zonder. Op deze foto’s zie je de paarse kleur wat beter naar voren komen.

MAC Dark Side

Deze full face foto geeft de kleur het beste weer. Ik vind de kleur zo ontzettend mooi! Niet te paars, maar toch ook niet alledaags. Ik vind dit een typische herfstkleur.

Wat ik verder op deze foto aan make-up draag:
– Essence I Lover Stage Eyeshadow Base
W7 Lightly Toasted Eyeshadow Palette
L’Oreal Super Liner Perfect Slim
– Maybelline Great Lash Mascara
– Etos Primer Refreshing
Maybelline Dream Pure BB Cream
– Maybelline Fit Me Concealer
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
Benefit Brow Zings
– Etos Blush in de kleur 4080-206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz

Eindoordeel
Ook van deze MAC lipstick ben ik weer fan. Ik vind de kleur prachtig, zeker voor van het najaar! De kwaliteit is goed, hij blijft zo’n 4 uur mooi zitten en een hapje en drankje overleeft hij moeiteloos. Ook een grote maaltijd is geen probleem. Hij laat een mooie stain achter op de lippen. Door de amplified finish is de lipstick totaal niet uitdrogend. De lichte glans wordt naarmate je de lipstick langer op hebt iets minder, de kleur wordt dan wat matter; wat ik persoonlijk niet erg vind.
Voor wat betreft het bijwerken van de lipstick: het is mooier om eerst de oude lipstick te verwijderen om vervolgens een nieuwe laag aan te brengen, dan om de nieuwe laag over de oude lipstick heen aan te brengen. Dit omdat hij wat in de lijntjes trekt naarmate hij langer op de lippen zit. Mocht je nog een paars/rode lipstick zoeken die donker van kleur is raad ik je zeker aan om Dark Side te swatchen!

MAC Dark Side kost €19 en is verkrijgbaar bij de MAC stores en counters en on line bij MAC.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *