Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base

0 0

Oogschaduwbasis; een onmisbaar product om je oogschaduw langer op je oogleden te laten zitten. Voor mij behoort hij al een lange tijd tot mijn vaste routine. Ik heb een tijdlang de oogschaduwbasis van Essence gebruikt, maar deze was inmiddels op. Ik hoorde veel positieve verhalen over de Prime and Fine Eyeshadow Base van Catrice en ik besloot om hem ook te kopen. Inmiddels heb ik hem ruim een maand in gebruik en vandaag vertel ik je wat ik van deze basis vind.

De verpakking
Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base

De oogschaduwbasis zit in een glazen verpakking. De verpakking is soft matt, hij ziet er haast flueel uit en voelt ook heel zacht aan. De vormgeving is strak en persoonlijk vind ik het geheel er chique uit zien.

Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base

De basis kun je aanbrengen op je oogleden met behulp van de sponsapplicator. Deze ziet er wat mij betreft prima uit.

Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base

Informatie op de achterkant. De basis belooft de duur dat de oogschaduw op de oogleden blijft zitten te verlengen.

“ISODODECANE, TALC, CYCLOPENTSILOXANE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, TRIHYDROXYSTEARIN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), TRIETHYLHEXANOIN, SORBITAN SESQUIOLEATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, POLYETHYLENE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PROPYLENE CARBONATE, CAPRYLYL GLYCOL, HEXYLENE GLYCOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)”

Dit zijn de ingredienten (bron).

Swatches
Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base

De basis heeft een huidkleur, welke vrij licht is. Wanneer ik hem uitwrijf zie je er niets meer van op mijn arm. De substantie is niet heel vloeibaar, maar hij smeert wel gemakkelijk uit. Je voelt wel duidelijk dat het product goed glijdt door de siliconen die er in zitten.

Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base

Hierboven is de oogschaduw swatch links zonder basis en rechts met basis. Ik zie vrijwel geen verschil in intensiteit.

Op het oog
Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base

Op de foto’s bovenin het plaatje heb ik mijn oogschaduw net aangebracht, over de basis heen. De onderste foto’s zijn na 6 uur genomen. De oogschaduw zit er nog best redelijk op. Je ziet dat in de lijnen de oogschaduw wel iets is gaan ophopen. Dit ziet er op zich wel prima uit.

Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base

Deze foto’s zijn gemaakt van een andere keer dat ik oogschaduw over de basis droeg. Na een lange werkdag zag de oogschaduw er zo uit. Ik heb deze foto 11 uur na het aanbrengen van de oogschaduw over de basis gemaakt. De oogschaduw en eyeliner combinatie die ik gebruikt heb is exact hetzelfde als van de foto’s eerder in dit artikel. Zoals je kunt zien is er niet veel meer over van de oogschaduw. Deze is vrijwel volledig van mijn oogleden af, met nog wat restjes in de lijntjes. De liner zit er op zich wel nog prima op.

Full face:
Cartrice Prime and Fine Eyeshadow Base

Wat ik verder aan make-up draag:
– Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base
– Bourjous Contour Clubbing Eyeliner
– Essence Matt Effect Eyeshadow 22 Blockbuster
W7 In The Buff Lightly Toasted Palette
Max Factor Masterpiece Transform Mascara
– Catrice Prime and Fine Pore Refining Base
– MAC Mineralize Moisture SPF15 Foundation NW13
Catrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Etos Blush in de kleur 4080-206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
Benefit Brow Zings
– NYX HD Concealer
Guerlain Rouge G Lipstick Gemma

Eindoordeel
Ik vind de Prime and Fine Eyeshadow Base van Catrice een prima oogschaduwbasis. Niet geweldig, maar ook niet heel slecht. Een uur of 6 houdt hij mijn oogschaduw wel (grotendeels) op zijn plek, maar daarna begint de oogschaduw toch wel te creasen. Ik merk daarin wel dat wanneer mijn oogleden minder vet zijn, de basis ook beter zijn werk doet. Toch moet je niet van de basis verwachten dat hij je oogschaduw minimaal 10 uur laat zitten. Gezien de lage prijs (€3,59) vind ik dit wel een prima budgetvariant en vind ik hem vele malen beter dan bijvoorbeeld die van de Etos. Ook vind ik hem wel iets beter werken dan de I Love Stage Basis van Essence.

Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base kost €3,59 en is verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *