P.S. Love… 8 Shade Night Eyeshadow Palette

0 1

Bij de Primark hebben ze, naast kleding, ook een redelijk groot assortiment aan make up en verzorgingsproducten. Mijn aandacht werd getrokken door de oogschaduwpaletjes van P.S. Love. Slechts €3 voor een palette met 8 kleuren. Voor dat bedrag wilde ik het wel een kans geven. Ik besloot om uit mijn comfort zone te stappen en nam een palette mee met donkere en blauwe tinten. Vandaag laat ik hem aan jullie zien.

De verpakking

P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette

De oogschaduws zitten in een zwart, plastic, doosje. Het doosje voelt vrij zwaar aan. Op de voorkant staat het merk en ook de naam van het palette. Tevens zit er een sticker op met daarop de kleuren die zich in het palette bevinden en de prijs. Persoonlijk vind ik dit laatste niet mooi, het laat het doosje er direct een stuk goedkoper uit zien. Ik had het beter gevonden wanneer deze sticker op de achterkant van het doosje zat.

P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette

Op de achterkant van het doosje staat nog wat informatie en staan de ingrediënten. Wat mij opvalt is dat de inhoudt van het product nergens vermeld staat. Wel staat er een waarschuwing op de verpakking: wanneer het product in de ogen komt moet het direct uitgespoeld worden met lauw water. Zo’n waarschuwing ben ik nog niet eerder tegengekomen op een oogschaduw palette.

P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette

Aan de binnenkant van het doosje zit een spiegel. Dit vind ik altijd een pre. De oogschaduws en het kwastje zijn afgedekt met een plasticje welke vastgeplakt zit. Zo weet je zeker dat je oogschaduws ongebruikt zijn. Het plasticje zat stevig vastgeplakt.

P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette

Het kwastje wat in het palette zit kun je wat mij betreft direct weg gooien. De haartjes zijn hard en stug en de spins applicator gebruik ik zelf sowieso niet.

P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette

Dit zijn de oogschaduws. Er zitten zowel matte kleuren in het pallet als kleuren met glitters. Ik mis in het palette een mooie highlighter om de look af te maken. Elke kleur is ongeveer zo groot als een €0.50 muntstuk.
Onderstaand een foto van de oogschaduw kleuren zonder flits:
P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette

Swatches

Met flits:
P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette

En zonder flits:
P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette

Na het swatchen van de eerste kleur werd ik heel vrolijk. Die blijdschap sloeg snel om in teleurstelling. De eerste kleur van de bovenste rij en de twee laatste kleuren van de onderste rij zijn prima gepigmenteerd. Van de andere kleuren is het pigment een stuk minder. De lichtblauwe matte kleur (eerste op de onderste rij) was zelfs zo slecht gepigmenteerd dat ik voor deze swatch al enige moeite moest doen. Ook de matte zwarte kleur (laatste van de bovenste rij) stelde mij teleur. Ik had op een intens matte zwarte kleur gehoopt, maar op de arm blijft er een grijze waas over. Ik weet dat matte kleuren over het algemeen minder pigment hebben, toch vind ik deze pigmentatie wel heel laag.

Look

Deze look maakte ik met het palette:
P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette

P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette

Ik gebruikte de volgende kleuren voor deze oog look:
P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette

Op het bewegend ooglid bracht ik kleur 3 aan. In de arcadeboog bracht ik kleur 1 aan en deze blende ik naar boven toe uit. In de binnenste ooghoek bracht ik kleur 7 aan, zowel boven als onder het oog. In de buitenste ooghoek bracht ik kleur 8 aan, zowel boven als onder het oog. In het midden van het onderste ooglid bracht ik de kleur 1 ook nog aan.

De kleuren blende prima, misschien zelfs iets te goed. Je moet oppassen dat je de kleuren niet weg blend. Ook zijn de kleuren wat poederig, je kwast van te voren goed aftikken is een must.

Full face:
P.S.love... 8 Shade Night Eyeshadow Palette

De volgende producten heb ik verder gebruikt voor deze look:
– Essence I Love Stage Eyeshadow Base
– L’oreal Super Liner Perfect Slim Eyeliner
– Max & More Volumizing en Lengthening Mascara
– Max & More Eyebrow Pencil Brown
– Etos Skin Smoothing Primer
– Maybelline Dream Pure BB cream
– Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Sleek Blush Rose Gold
Estee Lauder Pure Color Envy Lipstick Discreet

Eindoordeel

Ik ben geen fan van dit oogschaduw palette van de Primark. De pigmentatie van kleur 1, 7 en 8 is op zich prima, maar de rest van de kleuren vind ik niet goed genoeg gepigmenteerd. Met het blenden moet je goed uitkijken dat je de kleuren niet weg blend en ook zijn de oogschaduws wat poederig. Wel staat er tegenover dat dit palette slechts €3 is. Mocht je een aantal donkere kleurtjes zoeken dan zou je eventueel het palette kunnen overwegen.

P.S. Love… 8 Shade Night Eyeshadow Palette kost €3 en is verkrijgbaar bij de Primark.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *