Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy

2comments 0

Ik had al een tijdje een cranberry kleurige oogschaduw op mijn lijstje staan. Ik had nog niet zo’n kleur in mijn stash en het leek mij een mooie aanvulling. Ik had een aantal paletten op het oog, waaronder eentje van de Flormar en Kiko. Ook MAC cranberry leek mij prachtig. Graag wilde ik de kleuren in het echt bekijken, maar de Kiko store zat toen nog niet in Nederland en de Flormar store was voor mij niet in de buurt.
Vorig jaar was ik met de auto op vakantie in Denemarken. We rijden langs Hamburg en in deze plaats hebben ze zowel een Kiko Store als een MAC counter bij elkaar zitten in een overdekt winkel centrum. Dat leek mij de perfecte gelegenheid om bij beide winkels de cranberry kleuren te swatchen en een keuze te maken. Op de terug weg reden we langs het overdekte “Elbe” winkelcentrum. Een prachtig winkelcentrum, zeker een aanrader als je eens in Hamburg bent.
Na zowel het Kiko palette als de Mac oogschaduw uitgebreid geswatcht te hebben, besloot ik om het Kiko palette mee naar huis te nemen. Vandaag ga ik deze aan jullie laten zien.

De verpakking
Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy

Het oogschaduw palet is verpakt in een zwarte kartonnen verpakking. Op deze verpakking staat om welk type palet het gaat en staat het kleurnummer van het palet. De kleurnaam staat er niet op, deze kun je wel terug vinden op de website van Kiko.

Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy
Informatie op de achterkant.

Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy

De oogschaduws zelf zitten in een mat zwarte, plastic doosje. Het doosje voelt zeer stevig aan. De vormgeving is strak, ik vind dit persoonlijk erg mooi.

De oogschaduws
Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy

Aan de binnenkant van het doosje zit een grote spiegel. Dit draagt wat mij betreft bij aan het luxe gevoel van dit palet.
In het palet zitten 4 kleuren oogschaduw, allemaal warm van ondertoon. De kleuren variëren van roze tot cranberry. De oogschaduws zijn gebakken.

Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy
De bovenste foto is zonder flits, de onderste foto met.

Swatches
Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy
De bovenste foto is met flits, de onderste foto is in natuurlijk licht.
Wauw, wat een prachtige kleuren en wat een pigment! De swatches zijn gemaakt met één veeg. Alle kleuren bevatten een lichte glans. De lichtste kleur valt iets weg tegen mijn huidskleur, maar daardoor is hij voor mij perfect als highlighter. Ik vind de kleurkeuze mooi en de kleuren passen goed bij elkaar. Ook vind ik het fijn dat de donkerste tint goed donker is.
De oogschaduws zijn heel zacht en romig. Ik heb weinig last van fall out bij het gebruik van deze oogschaduws. Ook zijn de oogschaduws goed te blenden.

Op het oog:
Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy

 

Deze look heb ik met dit palet gemaakt. Op het bewegend ooglid bracht ik de 2e kleur van de swatchsfoto’s aan. In de arcadeboog bracht ik de 3e kleur aan. Deze bracht ik ook onder mijn ogen aan. In de buitenste ooghoek bracht ik de 4e kleur aan voor wat meer diepte. En ten slotte bracht ik de 1e kleur aan op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek.

Full face:
Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy

Wat ik verder draag:
– Essence I Love Stage Eye Shadow Base
– L’Oreal Super Liner Perfect Slim
– Maybelline Great Lash Mascara
– Cartrice Prime and Fine Pore Refining  Anti-Shine Base
– Maybelline Dream Pure BB cream
– NYC Cover Stick Light
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
Benefit Brow Zings
– Etos Blush in de kleur 4080-206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz

Eindoordeel
Wat een prachtig palet! De oogschaduws zijn heel romig en ontzettend goed gepigmenteerd. Ik vind de warme kleur combinatie ontzettend mooi. De kleuren verschillen goed van elkaar waardoor het een veelzijdig paletje is. Je kan voor een hele donkere, smokey achtige look gaan, maar ook voor een lichte en meer alledaagse look. De oogschaduws hebben weinig last van fall out en laten zich gemakkelijke blenden. Het palet zelf voelt stevig en degelijk aan. Dat er een grote spiegel in de binnenkant van de deksel zit maakt het palet wat mij betreft compleet. Ik vind dit palet een aanrader!

Kiko Color Fever Eyeshadow Palette 101 Coral Burgundy kost €13.90 en is te koop in de Kiko winkel en via de Kiko webshop.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *