Hema Soft Matt Lipbalm in de kleur 05

1 1

Ik liep laats in de Hema en daar zag ik in het make-up schap allemaal vrolijk gekleurde lipbalms in pen vorm liggen. Deze lipbalms zijn nieuw in het assortiment en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Van deze lipbalms zijn er 2 soorten te koop: de easy shine en de soft matt. Ik besloot om er eentje mee te nemen uit de soft matt collectie om te reviewen.

De verpakking
Hema Soft Matt Lipbalm 05

Allereerst zit er een plastic om de verpakking heen. Dit vind ik fijn, zo weet ik zeker dat de lipbalm nieuw is. Ook wel zo hygiënisch.

Hema Soft Matt Lipbalm 05 Hema Soft Matt Lipbalm 05

De balm zit in een pen. Door middel van een draaisysteem kun je de lipbalm omhoog en omlaag draaien. Het draaisysteem heeft, net als de dop, de kleur van de lipbalm. Handig, als je er meerdere hebt kun je direct de kleur herkennen. De pen is van plastic gemaakt en voelt stevig aan. De opdruk is in typische Hema stijl gedaan. Er staat geen ingrediëntenlijst op de pen en ook in de sticker op de dop was de ingrediëntenlijst niet terug te vinden. Ik heb op het internet gezocht, maar ook daar kon ik geen ingrediëntenlijst vinden. Wel zag ik dat van de easy shine variant een aantal kleuren in de webshop van de Hema te koop zijn. De soft matt variant is op dit moment (nog) niet te koop in de webshop.

Hema Soft Matt Lipbalm 05

Wat ik jammer vind, is dat de balm geen naam heeft, alleen een kleurnummer. Deze staat op de dop van de pen.

De balm
Hema Soft Matt Lipbalm 05 Hema Soft Matt Lipbalm 05 Hema Soft Matt Lipbalm 05

De balm zelf heeft de vorm van een potlood. Dit werkt wat mij betreft prima. De balm ruikt heel zoet, het doet mij denken aan van die hele zoete roze kauwgom. En ook een beetje aan een kersengeur zoals snoepjes deze kunnen hebben. Ik vind de geur lekker ruiken, zonder heel aanwezig te zijn. Op de lippen merk je niets meer van de geur.

Swatches
Hema Soft Matt Lipbalm 05 Hema Soft Matt Lipbalm 05

De bovenste foto is met flits, de onderste foto zonder. Het maken van swatches ging verrassend makkelijk. De balm gleed soepel over de huid en liet een goed gepigmenteerde swatch achter. De kleur is felroze, tegen het fuchsia aan. De kleur heeft een soft matt finish en dit zie je op de swatches terug. Hij is niet volledig mat, maar iets romig.

Hema Soft Matt Lipbalm 05 Hema Soft Matt Lipbalm 05

De bovenste foto is zonder flits, de onderste foto met. De lipbalm dekt prima, wel slijt hij snel weg aan de binnenkant van de lippen. Verder moet je oppassen met velletjes, deze worden door de lipbalm al snel benadrukt. Je lippen scrubben voordat je deze lipbalm opdoet is een aanrader.

Hema Soft Matt Lipbalm 05

Zo zag de lipbalm er uit na 6 uur. Ik had een grote maaltijd en verschillende drankjes genuttigd. De lipbalm laat een stain achter die vooral aan de randen van de lippen goed blijft zitten. Ook trekt de kleur na verloop van tijd wat in de lijntjes.

Full face:
Hema Soft Matt Lipbalm 05

Welke producten ik verder draag:
– Essence I Love Stage Eye Shadow Base
– W7 Lightly Toasted Eyeshadow Palette
– L’Oreal Super Liner Perfect Slim
– Max Factor Masterpiece Transform Mascara
Benefit Brow Zings
Etos Primer Refreshing
– Maybelline Dream Pure BB cream
– Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder

Eindoordeel
Ik vind de soft matt lipbalm een goede toevoeging aan het assortiment. De dekking is mooi, de lipbalm brengt prettig aan. Ook voelt de balm fijn aan op de lippen en ruikt hij lekker. De finish is semi matte; matte met een iets romige finish. Toch heeft deze lipbalm ook een aantal nadelen. Hij geeft heel erg af. Niet alleen wanneer je hem net opgesmeerd hebt, maar de hele tijd. Ook vind ik dat hij aan de binnenkant van de lippen vrij snel weg slijt. Op de rest van de lippen laat hij een stain achter, maar deze trekt wel in de lijntjes. Ten slotte moet je er rekening mee houden dat hij de neiging heeft om velletjes te benadrukken. Hij blijft bij mij ongeveer een uur of 3 mooi zitten (afgezien van de binnenkant van mijn lippen).
Al met al ben ik niet helemaal tevreden met deze lipbalm. Hij heeft zijn goede punten, maar wat ik toch wel erg jammer vind is dat hij zo snel weg slijt aan de binnenkant van mijn lippen en daardoor niet meer mooi egaal op mijn lippen zit. Om dit te voorkomen moet ik hem wat vaker bijstiften. Gezien de lage prijs vind ik dit geen ramp, maar het is voor mij wel een minpunt.

Hema Soft Matt Lipbalm kost €3,50 en is verkrijgbaar bij de Hema.

1 Comment
  • Stefanie
    maart 15, 2015

    Mooi!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *