MAC Viva Glam Miley Cyrus

2comments 1

Ik ben gek op lippenstift. Het is een hele simpele manier om je look helemaal af te maken en aan te passen. MAC lippenstiften zijn toch wel mijn favoriet. Veel keuze in kleur en veel verschillende finishes. Toen ik hoorde van de samenwerking tussen MAC en Miley voor de nieuwste limited editie van Viva Glam, werd mijn interesse direct gewekt.
Wat ik zo goed vind aan de Viva Glam serie is dat de volledige verkoopprijs van de verkochten producten naar het MAC AIDS fund toe gaat. Naast een aantal vaste Viva Glam producten, brengt MAC ook ieder jaar een limited edition Viva Glam lipstick en lipglass uit. Deze limited editions zijn in samenwerking met een artiest. Artiesten die eerder met MAC hebben samen gewerkt voor Viva Glam zijn o.a. Rihanna, Lady GaGa en Nicki Minaj.
De MAC X Miley Cyrus Viva Glam producten zouden vanaf 13 februari te koop zijn in Nederland. 26 januari kreeg ik echter een mailtje van MAC dat de producten al in de webshop te koop zijn. Ik bestelde thuis direct de lipstick en begin deze week kwam hij binnen!

De verpakking

MAC Viva Glam Miley CyrusDe lipstickhuls zit verpakt in een kartonnen hoes. Een leuk detail is dat de handtekening van Miley hier op staat.

MAC Viva Glam Miley Cyrus

“Viva Glam Miley Cyrus”. Op de webshop van MAC heet de officiële kleur “Miley I”.

In de lipstick zitten de volgende ingredienten:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

MAC Viva Glam Miley Cyrus

De huls van de lipstick heeft hetzelfde kogelvormige model als de normale lipstickhulzen. Persoonlijk hou ik wel van deze simpele doch elegante huls. Wat een verschil is, is dat de “ring” en de MAC opdruk rood zijn in plaats van zilver. Dit is bij alle Viva Glam lipsticks zo (behalve dan die van Rihanna). Daardoor herken je de lipstick wat gemakkelijker.

MAC Viva Glam Miley Cyrus

MAC Viva Glam Miley Cyrus

Wanneer je de dop van de huls haalt zie je de handtekening van Miley. Een leuk detail waardoor de lipstick in mijn beleving toch iets specialer is dan de andere lipsticks van MAC.

De lipstick

MAC Viva Glam Miley Cyrus

MAC Viva Glam Miley Cyrus

MAC Viva Glam Miley Cyrus

De lipstick heeft een felroze kleur. De kleur wordt omschreven als “Hot Pink” en dit kan ik beamen. De vorm van de lipstick vind ik prettig. Hij werkt gemakkelijk en precies. Wat ik wel jammer vind is dat de rode kleur van de huls niet mooi matcht bij de lipstick.

Swatches
Met flits:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

Zonder flits:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

De lipstick is er eentje uit de “Amplified Creme” reeks. Deze lipsticks hebben een licht glanzende finish en zijn romig. Toch blijven ze goed zitten en geven ze veel kleur af.
Ook deze lipstick heeft een goede pigmentatie. De kleur spat wat mij betreft van mijn arm af op deze swatch foto’s. De ondertoon van de lipstick zou ik als neutraal omschrijven.

Op de lippen
Dit zijn mijn lippen zonder lipstick:Kale lippen

Met de MAC Miley Cyrus Viva Glam met flits:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

Met de MAC Miley Cyrus Viva Glam zonder flits:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

Full face:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

Wat een prachtige lipkleur! Hij is lekker fel, een echte zomer kleur. Ik kan niet wachten tot de zon lekker schijnt en deze lipstick prachtig tot zijn recht zal komen.
De rest van mijn look heb ik rustig gehouden. Ik heb de volgende producten gebruikt (de producten in het roze kun je aanklikken om naar de review te gaan).
– W7 in the buff palette
– L’oreal Super Liner Slim Fit
Max Factor Masterpiece Transform mascara
Etos Primer refreshing
– Maybelline Dream Pure BB cream
– Cartrice Prime and Fine Mattyfying powder
Diorskin Nude Shimmer Powder Ambre
– Benefit Brow Zings

De houdbaarheid van de lipstick is wat mij betreft fantastisch. Na een paar uur is de glans verdwenen, maar de lipstick laat een mooie stain achter die heel goed blijft zitten. Zo goed, dat ik lip make-up verwijderaar nodig heb om hem te verwijderen. Een grote maaltijd en verscheidene drankjes overleeft hij met gemak.

Zo ziet de lipstick er uit na 5 uur dragen waarbij ik een grote maaltijd heb gegeten en verscheidene drankjes heb gedronken. Ik was aan het werk, dus ik heb ook veel gesproken:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

Wauw, wat een hoeveelheid kleur zit er nog op mijn lippen! Hij is wel wat in de lijntjes getrokken, maar van een afstandje valt dit vrijwel niet op. De kleur vervaagt mooi egaal.

En zo zagen mijn lippen er uit na 8 uur met deze lipstick:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

Wow! Inmiddels had ik twee grote maaltijden op en nog meer drankjes. En nog meer gesproken met de bewoners op het werk. De kleur is er nog wat verder afgesleten en nog iets meer in de lijntjes getrokken, maar er is nog steeds een grote hoeveelheid kleur op mijn lippen aanwezig. Deze lipstick laat een ontzettend mooie stain achter, die ook nog eens blijft zitten als een malle.

Dupe?
Laatst heb ik een review geschreven van de Blush my Lips lipstick van Essence. Toen ik Viva Glam Miley op deed vond ik deze kleur wel wat weg hebben van de Blush my Lips. Zou het een dupe zijn? Ik ben ze naast elkaar gaan swatchen.

Links Viva Glam Miley en rechts Blush my Lips. Dit is met flits:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

Links Viva Glam Miley en rechts Blush my Lips. Dit is zonder flits:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

Boven Viva Glam Miley en onder Blush my Lips:
MAC Viva Glam Miley Cyrus
Essence Lipstick - Blush my Lips

Wanneer je de twee kleuren naast elkaar ziet, zie je duidelijk verschil. Hoewel de kleuren in elkaars verlengde liggen, is Viva Glam Miley wat lichter en feller dan Blush my Lips.

Met lipgloss
MAC en Miley hebben ook een Viva Glam Lipglass uitgebracht. De lipglass kost €18. Persoonlijk ben ik niet zo’n lipgloss fan. Op andere blogs zag ik hoe mooi de Miley lipstick en lipglass samen staan, maar ik vind €18 voor een lipgloss toch wel aan de prijzige kant.
Ik besloot om in mijn eigen stash te kijken en daar kwam ik deze lipgloss van Essence tegen:

Dit is de Essence XXXL shine lipgloss in de kleur Twinkle Twinkle.

Links Viva Glam Miley, midden Viva Glam Miley & Twinkle Twinkle, rechts alleen Twinkle Twinkle.
Met flits:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

En zonder flits:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

Op de lippen:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

Full face:
MAC Viva Glam Miley Cyrus

Ik vind deze lipgloss over de lipstick heen niet heel overweldigend. De Miley Lipglass lijkt wat meer kleur en meer paarse glitters te bevatten. Deze lipgloss bevat voornamelijk roze glitters. Wel zorgt de lipgloss er voor dat de lipkleur intenser wordt, voller lijkt en voegt ook wel wat shimmer toe.
De Essence XXXL shine lipgloss kost €1,89. De kleur Twinkle Twinkle gaat uit het assortiment en is nu verkrijgbaar met 50% korting bij het Kruidvat.

Eindoordeel
Wat een fantastische lipstick! Ik vind de kleur prachtig. Een geweldige zomerse kleur die bij, denk ik, iedereen wel mooi zal staan. De pigmentatie van de lipstick vind ik ontzettend goed. Hoewel de glans er na een paar uur wel van af is, laat de lipstick een mooie, gelijkmatige stain achter die goed blijft zitten. De lipstick houdt bij mij met gemak een uur of 4. Drankjes en een grote maaltijd overleeft hij ook met gemak.
Mocht je op zoek zijn naar een mooie, felle roze lipstick van goede kwaliteit dan kan ik je zeker aanraden om langs de MAC store te gaan en bij deze lipstick te kijken!

MAC Viva Glam Miley Cyrus Lipstick kost €19 en is verkrijgbaar bij de MAC counters.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *