Etos Primer Refreshing

0 1

Een primer helpt om je foundation of BB cream beter op zijn plek te laten zitten. Daarnaast maakt het poriën minder zichtbaar. Ik vind een primer fijn om te gebruiken. Toen ik laatst bij Etos de “Refreshing” primer zag, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Een primer die “vaalheid corrigeert”, “voor een ongelofelijk glad resultaat”- aldus de verpakking-, dat wilde ik maar al te graag zelf uit proberen.

De verpakking

Etos Primer - RefreshingEtos Primer - RefreshingEtos Primer - Refreshing

De primer zit in een plastic pompflacon. De verpakking voelt stevig en degelijk. Ook kan de verpakking tegen een stootje (ik spreek uit ervaring waarbij ik de flacon in de badkamer op de stenen vloer liet vallen). Ik vind het fijn dat je het product door middel van een pompflacon uit de verpakking haalt. Dit hygiënisch. Ook werkt het pompje heel precies. Je kan gemakkelijk zelf bepalen of je veel of weinig product in één keer wilt.

Informatie op de achterkant:
Etos Primer - Refreshing

Het product
Etos Primer - RefreshingEtos Primer - RefreshingEtos Primer - Refreshing

De volgende ingrediënten zitten in de Etos primer:
“ETOS PRIMER REFRESHING: INGREDIENTS: Cyclopentasiloxane, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Triethoxycaprylylsilane, Tocopheryl Acetate, [+/- CI 77891, CI 15850, CI 77492].”
Wat aan de ingrediënten opvalt, is dat de primer tjokvol met siliconen zit. De eerste twee ingrediënten op de lijst zijn siliconen en ook het vierde ingrediënt is een silicoon. Verder zit er verdikkingsmiddel in, vitamine E, pigment (rood en geel) en een middel om het product smeerbaarder te maken.
Mijn huid heeft geen moeite met siliconen. Mocht jouw huid dat wel hebben dan raad ik je deze primer af.
De primer is roze. Hij is niet dusdanig vloeibaar dat hij direct uitloopt, maar hij is ook niet heel dik van substantie. Hij smeert gemakkelijk uit. Wat mij wel opvalt is dat de primer erg glad aanvoelt, alsof hij een soort van gladde laag over je gezicht legt. Dit zal door de siliconen komen. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is om de primer goed in te laten trekken. Als je te snel je foundation op smeert dan gaan de primer en je foundation “glijden”.
De primer trekt redelijk snel in en hoewel je het op de foto’s niet heel goed kan zien, maakt hij mij poriën ook minder zichtbaar.

Op de huid
Mijn gezicht zonder primer:
Etos Primer - Refreshing

Mijn gezicht met primer:
Etos Primer - Refreshing

Ik vind dat mij gezicht er direct al een stukje minder grauw uitziet. Alsof het een soort van “oppepper” heeft gehad.

Met mijn volledige make up (primer, BB cream, afgepoederd):
Etos Primer - Refreshing

Eindoordeel
Ik vind de Etos Primer – Refreshing een fijne primer. Hij maakt mijn poriën minder zichtbaar en zorgt er voor dat mijn BB cream de gehele dag goed op zijn plek blijft zitten. Ook vind ik dat mijn huid er stralender uit ziet met deze primer. Wat ik een minpunt vind is dat de primer erg glad aanvoelt. Eenmaal de BB cream er over heen aan gebracht merk ik er niets meer van en persoonlijk ervaar ik het ook niet als een nadeel. Wat mij betreft is de primer zeker een aanrader!

Etos Primer Refreshing kost €5,99 en is verkrijgbaar bij de Etos.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *