Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

0 2

Eens in de zoveel tijd heeft Ici Paris XL een actie waarbij je 40% korting krijgt op de lipsticks. Wat mij betreft een top actie! Met zulke acties vind ik het leuk om wat luxere lipsticks uit te testen. Lipsticks die ik normaal niet zou kopen omdat ik ze simpelweg te duur vind.
Van 16 februari tot en met 15 maart heeft Ici Paris XL weer zo’n actie. Ik wilde al langer een lipstick van Estee Lauder proberen uit de Pure Color Envy collectie en met deze actie werd het tijd om daad bij woord te voegen. In eerste instantie wilde ik een nude kleur met roze ondertoon. Een lipstick voor elke dag. Ik probeerde verscheidene kleuren, maar geen van allen stonden ze mooi. Toen probeerde ik een wat donkerdere, meer bruine kleur. Niet helemaal nude zoals ik oorspronkelijk wilde, maar bij deze kreeg ik direct het gevoel van “ja dit is hem”.  Het was de kleur Discreet. Ik nam hem mee naar huis en vandaag laat ik hem aan jullie zien.

De verpakking

Estee Lauder Pure Color Envy Discreet Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

Allereerst zit de lipstick verpakt in een kartonnen hoes, met daar om heen een cellofaan. Dit vind ik persoonlijk heel netjes. Zo weet je zeker dat de lipstick écht nieuw is.

Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

De verpakking is donkerblauw en enigszins glanzend. Op het karton staat in het goud informatie over de lipstik; welke kleur, uit welke lijn de lipstick komt en het gewicht. Als je goed kijkt zie je het logo van de Estee Lauder in het lichblauw over de gehele lengte van de verpakking.

Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

Op bovenstaande foto met flits zie je dit logo op de verpakking beter. Ik vind dit zeer luxe ogen. De verpakking is strak doch chique. De gouden bedrukking vind ik mooi en dat het logo in het lichtblauw er ook nog opstaat maakt voor mij de verpakking helemaal af.

Estee Lauder Pure Color Envy Discreet Estee Lauder Pure Color Envy Discreet Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

Bovenstaande foto’s geven de ingrediëntenlijst weer.

Estee Lauder Pure Color Envy DiscreetEstee Lauder Pure Color Envy DiscreetEstee Lauder Pure Color Envy Discreet

De lipstick zelf zit in een donkerblauwe, glanzende huls. De vorm is vrij recht, hoewel er ook wel iets bolling in de huls zit. De huls voelt zwaar een stevig aan en sluit door middel van een magneetstrip. Op de bovenkant van de huls zit een gouden plaatje met daarin “Estee Lauder” gedrukt. Aan de onderkant zit ook een gouden plaatje met daarop een sticker met de kleur van de lipstick. De huls oogt zeer luxe, door de vorm en door de kleuren. Ook vind ik het feit dat de lipstick sluit middels een magneet, bijdrage aan het luxe gevoel dat ik van deze lipstick krijg.

Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

Wanneer je de dop van de lipstick haalt, zie je dat de binnenhuls ook goud is met daarop “Estee Lauder” gedrukt. Ik vind het mooi dat het goud van de buitenhuls, terug komt wanneer je de dop er van af haalt.

Estee Lauder Pure Color Envy Discreet Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

De lipstick zit in een zeer dikke huls, dat kun je op bovenstaande foto’s goed terug zien. Dat zou best eens de reden kunnen zijn waarom de lipstick zo zwaar aan voelt.

De lipstick

Estee Lauder Pure Color Envy Discreet Estee Lauder Pure Color Envy Discreet Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

De lipstick heeft oud-roze kleur die richting bruin gaat. De onderste foto geeft de kleur het beste weer. De vorm van de lipstick heeft niet mijn voorkeur. Ik vind de vorm zoals de meeste lipsticks van MAC hebben prettiger. De lipstick heeft een hele lichte vanille geur.

Swatches

Met flits:
Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

Zonder flits:
Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

Deze swatch is gemaakt met slechts 1 veeg. Er komt heel veel kleur af van de lipstick. De lipstick is heel romig met een glanzende finish. Het voordeel is dat deze lipstick daardoor voedend is. Het nadeel is dat de lipstick daardoor minder goed blijft zitten.

Op de lippen

Dit zijn mijn lippen zonder product:
Kale lippen

Met de Estee Lauder Pure Color Envy Discreet:
Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

Full face:
Estee Lauder Pure Color Envy Discreet Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

Zoals je kunt zien is de lipstick heel romig. Ondanks dat de kleur wat donkerder is vind ik hem er natuurlijk uit zien en laat hij mijn huid warmer ogen. De lipstick brengt heel gemakkelijk aan en voelt prettig aan door zijn romige substantie. Wel merk ik dat hij velletjes wat accentueert, de lippen van de voren scrubben is aan te raden.

Verder draag ik de volgende producten op mijn gezicht:
– Essence I Love Stage Eye Shadow Base
– Essence All About Nude Eye shadow Pallet
– Essence Hello Autumn Eye Pencil Charlie Seen in Green
– Max Factor Excess Intensity Longwear Eye Liner Brown
– Max Factor Masterpiece Transform Mascara Black-Brown
Benefit Brow Zings
Etos Primer Refreshing
– Maybelline Dream Pure BB cream
– Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Etos Blush in de kleur 4080-206
– Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz

De houdbaarheid van de lipstick is redelijk. Door de romige substantie slijt hij sneller van mijn lippen af.

Estee Lauder Pure Color Envy Discreet
Zo zag de lipstick er uit na 3,5 uur dragen waarbij ik een grote maaltijd en verscheidene drankje had genuttigd. Hoewel er nog wel wat kleur op de lippen zit, is het grootste gedeelte van de kleur er af gesleten en zijn de restjes kleur voornamelijk in de lijntjes getrokken.
Op zich blijft de lipstick wel een uurtje of 3 a 4 zitten afhankelijk van wat je eet en drinkt. Een klein hapje overleeft hij wel maar na een grote maaltijd moet hij zeker wel bijgewerkt worden.

Dupe?

De lipstick deed mij denken aan een lipstick die ik heb van Mac (welke ook alweer bijna op is…), namelijk Can’t Het Enough uit de Sheen Supreme reeks. Ik heb ze naast elkaar geswatcht:
Estee Lauder Pure Color Envy Discreet

Links zie je Mac Can’t get Enough en rechts Estee Lauder Discreet. Discreet is een stuk sterker gepigmenteerd en minder glanzend. De kleur van Mac is iets lichter. De kleuren zijn niet exact hetzelfde, wel liggen ze in elkaars verlengde.

Eindoordeel
Ik vind de Estee Lauder Pure Color Envy Lipstick in Discreet een zeer mooie lipstick. De kleur en de huls zijn prachtig. De pigmentatie is top, hij glijdt gemakkelijk over de lippen en voelt ook prettig aan op mijn lippen. De houdbaarheid van de lipstick heeft mij echter niet overweldigd. De houdbaarheid is zeker niet slecht, maar ook niet echt beter dan een lipstick van andere, goedkopere, merken, zoals bijvoorbeeld de MAC. Nu met de kortingsactie van Ici Paris XL kost deze lipstick echter nog “maar” €19,20 en dat vind ik een leuke prijs voor deze toch wel zeer luxe lipstick.

Estee Lauder Pure Color Envy kost €32 en is verkrijgbaar bij o.a. Ici Paris XL.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *