Essence Gel Eye Pencil Waterproof

3comments 2

Wanneer ik bij een Kruidvat kom met een groter Essence schap, vind ik het altijd leuk om te kijken wat voor een leuke producten ze hebben.
Dit keer viel mijn oog op de Gel Eye Pencils Waterproof. Ze hadden verschillende kleuren waaronder blauw en groen. Ik swatchte ze en de groene kleur vond ik direct prachtig. Dit is de kleur 03 Urban Jungle. Ik besloot hem mee naar huis te nemen om te testen en te kijken of ze nu echt zo waterproof zijn als Essence claimt.

De verpakking
Essence Gel Eye Pencil WaterproofEssence Gel Eye Pencil WaterproofDe liner zit in een simpele zwarte verpakking met een dop in de kleur van de liner zelf. Dit vind ik handig, zo zie je direct met welke kleur je te maken hebt. De verpakking ziet er speels uit, maar toch strak. De verpakking heeft het typische Essence “design”.

Essence Gel Eye Pencil WaterproofEssence Gel Eye Pencil Waterproof

De liner heeft een mooi puntje. Helaas is dit alleen wanneer de liner nieuw is. In de dop zit geen systeem om de liner te slijpen. De liner komt middels een draaisysteem aan de achterkant van het pencil omhoog.
De liner voelt zacht en romig aan.

Het potlood bevat de volgende ingrediënten:
Essence Gel Eye Pencil Waterproof
Bron: Essence

Swatches
Met flits:Essence Gel Eye Pencil Waterproof

Zonder flits:
Essence Gel Eye Pencil Waterproof

De kleur van de liner komt op de swatches niet goed tot zijn recht. De kleur an sich komt wel overeen. Alleen bevat de liner ook een prachtige, iets metallic achtige, groene glitter. Je moet er van houden, persoonlijk vind ik deze glitter erg mooi. Het geeft nog meer dimensie aan de kleur.

En dan de test onder de kraan:
Essence Gel Eye Pencil WaterproofEssence Gel Eye Pencil Waterproof

Hij blijft zitten als een huis! De liner is met behulp van water met geen mogelijkheid van mijn arm te krijgen. Met een goede make up remover is hij wel te verwijderen, maar zelfs dan moest ik nog enige moeite doen. Dat belooft veel goeds!

Op het gezicht
Op het oog:
Essence Gel Eye Pencil Waterproof

De liner brengt op de waterlijn gemakkelijk aan. Het aanbrengen van de liner boven de wimper rand op het bovenste ooglid ging iets lastiger. Hij werkte daar wat stroever waardoor ik meer moeite moest doen. Maar uiteindelijk lukte het mij om ook daar een mooi lijntje neer te zetten. Als je goed kijkt zie je ook heel licht de shimmer op het lijntje boven mijn wimper rand op het bovenste ooglid.

Full face:
Essence Gel Eye Pencil WaterproofEssence Gel Eye Pencil Waterproof

Producten die ik verder draag:
Etos Primer Refreshing
– Maybelline Dream Pure BB Cream
– Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
– Maybelline Fit Me Concealer
– Maybelline Great Lash Mascara
– Sleek Blush Rose Gold
– Benefit Brow Zing

Eindoordeel
De liner heeft mij positief verbaasd. Boven de wimper rand op mijn bovenste ooglid bleef hij goed zitten zonder te smudgen. Maar ook op de waterlijn bleef hij gedurende de dag goed zitten. In de buitenste en binnenste hoek was hij na een uur of 2 wat vervaagd, maar op de rest van mijn waterlijn heeft hij vrijwel de hele dag goed gezeten. Een verbazingwekkende prestatie. Ik ben zeer tevreden over deze liner: hij doet zijn werk prima, ik vind de kleur prachtig, hij blijft goed zitten en de prijs is ook nog eens ontzettend budget!

Essence Gel Eye Pencil Waterproof kost €2,29 en is o.a. verkrijgbaar bij het Kruidvat.

3 Comments
 • De Blogster
  februari 13, 2015

  Klinkt goed! Even kijken of ze m ook in het zwart hebben.

  • Beauty Charm
   februari 13, 2015

   Volgens de website moeten ze hem in het zwart hebben :) Ik ben benieuwd wat jij er van gaat vinden!

 • Estrella
  februari 13, 2015

  Klinkt goed! Binnenkort ook eens naar kijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *