Essence Blush my Lips

2comments 0

Toen ik laatst in het Kruidvat rond wandelde, viel mijn oog op de lipsticks in het Essence schap. Ik had nog nooit een lipstick van Essence geprobeerd, ik vond dat het tijd was om daar verandering in te gaan brengen. Het Kruidvat hier in Vianen heeft een klein Essence assortiment (lees: 1 schap) dus heel veel lipstick kleuren hadden ze niet. Ik besloot om een andere kleur mee naar huis te nemen dan ik normaal draag, namelijk een (voor mijn doen) felle roze kleur met de naam “Blush my Lips”.

De verpakking
Essence Lipstick - Blush my Lips
Essence Lipstick - Blush my Lips
Essence Lipstick - Blush my Lips

De lipstick zit een zwarte huls. De vormgeving is simpel, maar chique. De huls voelt stevig aan. In het midden van de huls zit een gekleurde ring. Dit vind ik handig, op die manier kun je makkelijk zien welke kleur je in de huls zult vinden. Aan de bovenkant van de dop vind je het Essence logo. Dit is als het ware in de dop gedrukt. Ook dat vind ik chique staan. Met €2,39 is deze lipstick goedkoop, maar aan de verpakking kun je dit niet af zien.

De Lipstick
Met flits:
Essence Lipstick - Blush my Lips
Essence Lipstick - Blush my Lips

Zonder flits:
Essence Lipstick - Blush my Lips
Essence Lipstick - Blush my Lips

In de lipstick zelf staat ook het Essence logo afgebeeld. Ik vind dit mooi gedaan van Essence. De vorm van de lipstick vind ik prettig. Hij is schuin afgesneden en loopt toe in een punt. Dit zorgt ervoor dat je de lipstick precies kunt aanbrengen.

Swatches
Met flits:
Essence Lipstick - Blush my Lips
En zonder flits:
Essence Lipstick - Blush my Lips

Deze swatches zijn gemaakt met 1 veeg. De lipstick is niet super gepigmenteerd. Hier en daar zie je mijn huid zelfs een beetje doorschijnen. Hij heeft een glanzende finish.

Op de lippen
Mijn “kale” lippen:
121
Essence Blush my Lips:
Essence Lipstick - Blush my Lips
Essence Lipstick - Blush my LipsBenefit Browzings

Wauw, wat een prachtige kleur! In het echt is hij nog eens tikkeltje feller dan op de full face foto’s. Hoewel  de lipstick niet super gepigmenteerd is, is hij wel goed op te bouwen waardoor je zelf kan beslissen hoe intens je hem wilt laten zijn en hoe goed je hem wil laten dekken.

Zo zag de lipstick er uit na 4,5 uur dragen waarbij ik verschillende drankjes en kleine hapjes genuttigd heb. Niet verkeerd toch? Hoewel de kleur voor het grootste gedeelte is weggesleten zie je wel degelijk nog een mooie en egale stain zitten.
Essence Lipstick - Blush my Lips

Eindoordeel
Ik ben zeer te spreken over deze lipstick van Essence. Ik vind hem mooi van kleur. De kleur is goed op te bouwen, daarmee kun je zelf beslissen hoe intens je de kleur wilt laten zijn.
De houdbaarheid van de lipstick vind ik verrassend goed. Hij blijft zeker wel een uur of 3 á 4 zitten. De glans vervaagt wel eerder, maar daarna blijft er een mooie stain zitten. Hij vervaagt op een mooie en gelijkmatige manier. Ook na een grote maaltijd zat de kleur nog steeds op mijn lippen, alleen was de glans er wel van af.
Ik was blij verrast door deze lipstick en zal hem zeer zeker met veel plezier vaker gaan dragen!

Essence Lipstick Blush my Lips kost €2,39 en is verkrijgbaar bij het Kruidvat.

2 Comments
 • Anouk
  januari 30, 2015

  Ziet er mooi uit! Ik ben de laatste tijd erg in to lipkleurenen. Ik heb er twee van Essence en ben er ook heel tevreden over :).
  xxx

  • Beauty Charm
   januari 31, 2015

   Leuk om te lezen dat jij ook enthousiast bent over de lipsticks van Essence! Ik vind het altijd leuk om een goed budget product te ontdekken :) Liefs

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *