Beyoncé Rise

0 0

Zonder parfum voel ik mij ietwat kaal. Vrijwel elke dag spuit ik wel een luchtje op. Daarnaast breng ik Parfum ook vrij royaal aan. Ik wissel graag af, niet alleen qua geur, maar ook tussen wat duurdere en wat goedkopere parfums. Ik vind het zonde wanneer mijn duurdere parfums snel op zijn. Mijn luxere parfums gebruik ik liever voor wat specialere gelegenheden, een goedkoper parfum spuit ik gemakkelijker dagelijks op. Zeker wanneer ik ga werken (gehandicaptenzorg).
Mijn Katy Perry parfum (Royal Revolution, dit schaar ik onder een “goedkoper” parfum) was bijna op en het was tijd voor een nieuw luchtje voor erbij. Mijn zusje tipte mij op een aanbieding bij de Etos waar ze Beyoncé Rise verkochten. Slechts €15 voor 100ml! Mijn zusje vond hem erg lekker ruiken en ik besloot diezelfde dag een bezoekje aan de Etos te brengen. Zo’n aanbieding moest ik wel even bekijken (ruiken). Ik vond het parfum heel erg lekker en besloot hem mee te nemen.

De verpakking
Beyonce Rise 1 Beyonce Rise 2

De geur zit in een kartonnen doosje met daarop de belangrijkste informatie. Ik vind de verpakking mooi vormgegeven. Speels maar toch ook chique. Zwart en goud is wat mij betreft altijd een perfecte combinatie.

De flacon
Beyonce Rise 3 Beyonce Rise 4 Beyonce Rise 5 Beyonce Rise 6

De flacon is simpel vormgegeven, waarbij de dop, die mij aan rotsen doet denken, er vooral uitspringt. De flacon ziet er heel krachtig uit. Het parfum heet Rise en de dop ziet er ook uit alsof hij aan zijn weg omhoog aan het zoeken is. In dat opzicht vind ik de flacon goed bij de naam én bij Beyoncé als persoon passen.
Uit de spuitdop komt een vrij harde nevel. Het is niet zo dat er hele druppels uitkomen, het parfum is wel heel fijn verneveld, maar de spuitkracht is vrij hard. Het viel mij op, omdat ik dit bij andere parfums nog niet eerder heb meegemaakt.

Het parfum
Rise bevat de volgende noten:
Topnoten: bergamot, gouden abrikoos, basilicumsorbet
Hartnoten: Gold Symphony Orchid, fresia, jasmijn
Basisnoten: houtakkoord, kasjmier, muskus, vetiver

Ik vind de geur bloemig en een tikje zoet, op een hele warme manier. Naarmate ik hem langer draag wordt de geur steeds warmer. Het parfum is niet heel uitgesproken. Wanneer je hem opspuit is hij wat scherper, maar ook dat verdwijnt vrij snel. Ik vind het een perfecte geur voor dagelijks gebruik. Eentje waarbij je niet na hoeft te denken, maar die altijd kan.
Omdat de geur een eau de parfum is, ruikt hij sterker. Het verschil tussen een eau de parfum (EDP) en een eau de toilette (EDT) is, dat de EDP sterker ruikt en langer blijft hangen. Vaak zijn EDP’s duurder, maar omdat je minder product nodig hebt doe je er vaak langer mee en zijn ze dus verhoudingsgewijs goedkoper.
Rise blijft vrij lang hangen, maar niet de gehele dag. Wanneer ik ’s avonds wegga, spray ik nog wat parfum bij.

Eindoordeel
Ik vind het een fijn parfum. Een bloemige, ietwat zoete geur die vooral heel zacht en vertrouwd aanvoelt. Een geur waarbij je niet na hoeft te denken, maar die je iedere dag op kan spuiten. Eentje die ook nog eens betaalbaar is. Nu had ik wel een hele goede aanbieding te pakken, normaal zijn de prijzen als volgt:
15 ml kost €18
30 ml kost €26,50
50 ml kost €37
Toch heeft Etos dit parfum regelmatig in de aanbieding. Zo zag ik vorige week in de binnenstad van Utrecht ook dit parfum staan voor €15 voor 100 ml. Zeker raadzaam om de aanbiedingen in de gaten te houden.

Beyoncé Rise kost €18 voor 15 ml en is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en parfumerieën.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *