Origins drink up intensive overnight mask

0 0

Wanneer ik bij de Douglas iets koop, krijg ik een samples mee. Soms zijn deze zo mooi verpakt, dat ze er net zo mooi uitzien als full-size producten. Dat soort samples gebruik ik graag om te reviewen.
Een tijdje geleden kreeg ik een sample van Origins mee: het drink up overnight mask. Vandaag vertel ik je er alles over.

De verpakking
Origins overnight mask 1 Origins overnight mask 2 Origins overnight mask 5 Origins overnight mask 4

Het masker zit in een groene tube met witte dop. De sample ziet er vrijwel hetzelfde uit als de full -size variant. Het enige verschil is, dat de sample een draaidop heeft en de full-size een klik dop. Dat laatste vind ik nog iets handiger, ik ben namelijk het type die de dop ergens neerlegt, het masker opsmeert en vervolgens vergeet waar de dop nu ook alweer ligt.

Het is een vochtinbrengend “masker” wat je voor het slapen gaan op je gezicht aanbrengt en zachtjes in moet masseren. Overtollig product dien je van het gezicht te verwijderen. Het masker voedt gedurende de nacht de huid en trekt in. Het advies is om het masker 2x per week te gebruiken, of zo vaak als je wilt.

De volgende ingrediënten zitten in het masker:

“water\aqua\eau; rosa damascena (rose) flower water, myrtus communis (myrtle) leaf water, citrus aurantium amara (bitter orange) flower water, anthemis nobilis (chamomile) flower extract; glycerin; cetyl alcohol; glyceryl polymethacrylate; dimethicone; peg-75; peg-8; glycereth-26; sorbitan stearate; ribes nigrum (black currant) seed oil*, prunus amygdalus amara (bitter almond) kernel oil*, cinnamomum camphora (camphor) bark oil*, citrus aurantium dulcis (orange) peel oil*, prunus armeniaca (apricot) kernel oil*, osmanthus fragrans flower extract, rosa damascena extract, citrus aurantium amara (bitter orange) flower extract, linalool, limonene; aloe barbadensis leaf extract; cladosiphon okamuranus extract; oryza sativa (rice) extract; avena sativa (oat) kernel extract; olea europaea (olive) fruit extract; triticum vulgare (wheat) bran extract; peg-100 stearate; sucrose**; citrus aurantium dulcis (orange) peel wax; panthenol; pantethine; cetyl ethylhexanoate; mangifera indica (mango) seed butter; prunus armeniaca (apricot) kernel oil; persea gratissima (avocado) oil; butylene glycol; cetearyl alcohol; cocos nucifera (coconut) oil; phytosterols; tocopheryl acetate; oryzanol; bisabolol; caprylyl glycol; potassium hydroxide; caffeine; hexylene glycol; sodium hyaluronate; dextrin; carbomer; disodium edta; sodium dehydroacetate; phenoxyethanol<ILN40689>”

Het masker
Origins overnight mask 6 Origins overnight mask 7

Het masker is een romige crème, die zich gemakkelijk over de huid laat verdelen. De crème voelt op de huid heel licht en fris aan. Ook trekt hij heel snel in. Hij is ontzettend zuinig in gebruik; ik heb maar heel weinig product nodig om mijn hele gezicht in te smeren. De volgende ochtend word ik wakker met een zachte en gladde huid, die prettig en gezond aanvoelt, zonder droge plekken. Daarnaast voelt mijn huid de volgende dag ook niet vettig aan, iets wat met andere crème’s vaak wel het geval is bij mij.
De geur van de crème vind ik heel prettig. Hij ruikt naar abrikozen, maar op een hele zachte en fijne manier. Lekker zoet, zonder overheersend te zijn.

Eindoordeel
Ik vind het een prettig masker. Hij is zuinig in gebruik, laat zich gemakkelijk verdelen, ruikt lekker, trekt snel in en zorgt dat mijn huid de volgende ochtend zacht en glad aanvoelt. De creme kost €25 voor 100 ml. Dat is niet heel goedkoop, maar gezien de zuinigheid denk ik wel dat je er lang mee doet. Ik gebruik mijn sample van 30 ml nu al een aantal maanden zo’n 2 á 3x per week en hij is nog steeds niet op. Zeker een aanrader voor mensen met een droge huid.

Origins drink up overnight mask kost €25 voor 100 ml en is o.a. bij Douglas verkrijgbaar.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *