Guerlain Rouge G Lipstick 64 Gemma

0 0

Ik ben een sucker voor lipsticks, helemaal wanneer ze ook nog eens in een prachtige verpakking zitten. Ik zag de Rouge G lipsticks van Guerlain op andere blogs voorbij komen en ik werd direct verliefd op de prachtige verpakking. Met €46,02 vond ik de prijs echter te hoog. Een aantal weken geleden had de Ici Paris een 40% kortingsactie. Ik had al een lipstick van Estee Lauder gekocht met de Ici actie, maar de lipsticks van Guerlain bleven ook in mijn hoofd zitten. Toen ik ook nog een kortingsbon van €5 scoorde door mij aan te melden voor de nieuwsbrief van Ici kon ik de verleiding niet weerstaan en kocht ik de Rouge G in de kleur Gemma.

De verpakking
Guerlain Rouge G Gemma

De lipstick zit in een donkerblauw, kartonnen doosje. Hierop staat om welk type lipstick het gaat, de inhoud van de lipstick (3,5gr) en de ingrediënten. Ik vind het doosje stijlvol en chique vorm gegeven. Ik hou wel van dat simpele, met sierlijke letters. Wat ik een minpunt vind is dat de ingrediënten op de zijkant amper te lezen zijn, de letters steken amper af tegen de kleur van het doosje.

De volgende ingrediënten zitten in de lipstick:
“Diisostearyl malate, Polyglyceryl-10, Nonaisostearate, Jojoba Esters, Synthetic wax, Bis-behenyl/isostearyl/phytosteryl dimmer silinoleyl dimmer dilinoleate, Isostearyl hydroxystearate, Synthetic fluorphlogopite, Ozokerite, Silica, Hydrogenated styrene/methyl styreneandene copolymer, Octyldodecanol, Ethylhexyl Palmitate, Irvingia gabonensis kernel butter, Disteardimonium hectorite, Calcium sodium borosilicate, Hydrogenated Coco-glycerides, Caprylic/capric triglyceride, Parfum (fragrance), Synthetic ruby powder, Commiphora, Myrrha extract, Ethylhexyl hydroxystearate, Centella asiatia leaf extract, Ruscus aculeatus root extract, Retinyl palmitate, BHT, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Silica dimethyl silylate, Propyl gallate, Tocopheryl acetate, Butylene glycol, Hexylene glycol, Caprylyl glycol, Phenoxyethanol, Tocopherol, Sodium hyaluronate.”

Guerlain Rouge G Gemma

Op de bovenkant staat het kleurnummer en de kleurnaam van de lipstick. Ik heb de kleur “Gemma”.

Guerlain Rouge G Gemma Guerlain Rouge G Gemma Guerlain Rouge G Gemma

De lipstick zelf zit in een zilveren huls. De huls is erg zwaar, hij weegt 85 gram, incl. product. Het lip product zelf is slechts 3,5 gram. Ter vergelijking: een “normale” MAC lipstick weegt (incl. product) 20 gram, waarvan 3 gram product is.

Guerlain Rouge G Gemma

Op de achterkant van de huls staat nog wat informatie.

Guerlain Rouge G Gemma Guerlain Rouge G Gemma Guerlain Rouge G Gemma
Guerlain Rouge G Gemma

Wanneer je de dop van de lipstick haalt klapt er een spiegeltje open. Hoe luxe is dat! Dit spiegeltje is ontzettend handig wanneer je je lipstick aanbrengt of bijwerkt. Op de een na laatste foto kun je goed zien hoe dik de dop is.

Guerlain Rouge G GemmaGuerlain Rouge G Gemma

Zoals ik hierboven al schreef, klapt er een spiegeltje open wanneer je de dop van de lipstick haalt. Dit spiegeltje zit in de dop verwerkt. Wanneer je de dop op de huls doet, klemt het spiegeltje achter de “G”, waardoor hij niet openklapt. De dop sluit verder magnetisch, iets wat ik zeker vind passen bij een luxe lipstick als deze.

De lipstick
Guerlain Rouge G Gemma Guerlain Rouge G Gemma Guerlain Rouge G Gemma Guerlain Rouge G Gemma Guerlain Rouge G Gemma

De lipstick die ik uit heb gezocht is roze met een glitter er in verwerkt. De lipstick heeft een klassieke vorm, schuin afgesneden en in een punt toelopend. Persoonlijk vind ik dit de allerfijnste vorm die er is voor een lipstick. Het werkt praktisch en precies. De lipstick heeft een zoete, ietwat fruitige geur. Deze is subtiel aanwezig en zeker niet overheersend.

Swatches
Guerlain Rouge G Gemma Guerlain Rouge G Gemma

De bovenste foto is met flits, de onderste foto is in natuurlijk daglicht.
De lipstick is prima gepigmenteerd en ontzettend romig. Hij glijdt makkelijk over de lippen en zit heel prettig. Deze roze is warm van ondertoon met een glanzende finish. De gouden glitter is heel subtiel aanwezig.

Met de Guerlain Rouge G Gemma. De bovenste foto is met flits, de onderste is in daglicht:
Guerlain Rouge G Gemma Guerlain Rouge G Gemma

De lipstick dekt prima, wel heeft hij de neiging om de lijntjes wat te benadrukken als je hem in close up op de foto ziet. Dit valt irl niet op.

Full face:
Guerlain Rouge G Gemma Guerlain Rouge G Gemma

Wat ik verder draag:
– Essence I Lover Stage Eyeshadow Base
W7 Lightly Toasted Eyeshadow Palette
L’Oreal Super Liner Perfect Slim
Max & More Volumizing  & Lengthening Mascara
– Catrice Prime and Fine Pore Refining Base
– Lancome Cushion Foundation
– Maybelline Fit Me Concealer
Cartrice Prime and Fine Mattifying Powder
Benefit Brow Zings
– Etos Blush in de kleur 4080-206
Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz

Na 4 uur dragen, verscheidene drankjes en een avondmaaltijd ziet de lipstick er zo uit:
Guerlain Rouge G Gemma

Dat vind ik best een goede prestatie, zeker gezien de romigheid van de lipstick! Hij laat een nette stain achter, die aan de binnenkant van mijn lippen wat meer is weggesleten.

Eindoordeel
Ik ben ontzettend blij met mijn Rouge G lipstick van Guerlain. De verpakking vind ik echt prachtig. De lipstick zelf brengt makkelijk aan en zit ontzettend prettig. De substantie is romig en hij houdt het toch wel een uurtje of 4 vol op de lippen. Een grote maaltijd overleeft hij prima, doordat hij een stain achterlaat.
Is hij dan ook echt de €46 waard? Nee, niet als ik naar de lipstick zelf kijk. Er zijn lipsticks van goedkopere merken die minstens zo goed presteren als de Rouge G lipstick. Het is de, in mijn ogen, prachtige en luxe verpakking waarmee de Rouge G zich onderscheid van andere lipsticks. Het is echt een cadeautje en een pronkstuk voor in je stash. Mocht je deze lipstick ook willen, dan is mijn advies om te wachten tot de Ici weer zijn 40% korting actie heeft. Overigens heeft Ici Paris nu wel een andere actie: wanneer je je aanmeld voor hun nieuwsbrief krijg je een cadeaubon van €5. Deze is geldig bij een minimale besteding van €25 en de actie is geldig t/m 30 april.

Guerlain Rouge G Lipstick kost €46,02 en is verkrijgbaar bij onder andere de Ici Paris XL en de Douglas.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *