Benefit Brow Zings

0 4

Ik had mijn haren voorzien van een mooi nieuw kleurtje. Helaas vielen mijn wenkbrauwen weg bij mijn donkerdere haarkleur. Met de potloden die ik al in mijn stash had lukte het niet om voldoende kleur aan mijn wenkbrauwen te geven. Het werd tijd voor een nieuw potlood, passend bij mijn haarkleur. Met dat in mijn achterhoofd ging ik naar de Douglas voor advies.
Daar werd mij een wenkbrouwpoeder van Benefit aangeraden in de kleur Medium. Qua kleur matchte hij perfect, maar een poeder was nieuw voor mij. Ik besloot het een kans te geven en nam hem mee naar huis.
Vandaag laat ik aan jullie zien wat ik van dit product vind.

De verpakking
Dit is de verpakking:
Benefit Browzings

Op de achterkant staat informatie. De kit bevat 2,65 gram poeder en 1,7 gram wax:
Benefit Browzings

Er zit een papiertje in waarop staat hoe je de Brow Zings kit kan gebruiken. Zelf draai ik stap 1 en 2 om. Ik vind het prettig om eerst de poeder aan te brengen en deze daarna te “setten”  met de wax.Benefit BrowzingsBenefit Browzings

De poeder en wax zitten samen in een plastic doosje. Zelf vind ik dit prettig. Het voelt degelijk en stevig aan. Er zit een spiegel in het doosje. Dit vind ik een fijne toevoeging omdat je daardoor ook onderweg je wenkbrauwen kan bijwerken. Het poeder wordt geleverd met twee kwastjes. Eentje voor de poeder zelf en eentje voor de wax. Ook zit er een pincet in.
Benefit Browzings

Benefit Browzings

Benefit Browzings

De kwasten zijn klein, maar er valt prima mee te werken. Voor het aanbrengen van de poeder gebruik ik wel liever een van mijn eigen kwasten omdat ik daar gedetailleerder mee kan werken.
In geval van nood gebruik ik de “Blending Brush” om de poeder mee aan te brengen. De “Hard Angle Brush” gebruik ik standaard om de wax mee aan te brengen.

Benefit Browzings
Het pincet is ook klein. Ik gebruik deze niet omdat ik hem niet “scherp”  genoeg vind om mijn wenkbrauwen mee te epileren. In geval van nood is het natuurlijk wel heel handig dat hij er bij zit.

Het product
Zonder flits:
Benefit Browzings

Met flits:
Benefit Browzings

Rechts zit de wax, links de poeder. Op het spiegeltje zit een sticker om te voorkomen dat het product de spiegel bevuilt. De kwasten zitten netjes verpakt.

Swatches
Zonder flits. Links de wax en rechts het poeder:
Benefit Browzings
Met flits. Links de wax en rechts het poeder:
Benefit Browzings

Het poeder is prima gepigmenteerd en goed op te bouwen. De wax is ook gekleurd. Door ze samen te gebruiken krijg je de meest intense kleur. Wel heb ik gemerkt dat het poeder ietwat kruimelig kan zijn. Je kwast van te voren aftikken vind ik een must.

Op de wenkbrauwen
Dit zijn mijn “kale” wenkbrauwen:
Benefit Browzings

Dit zijn mijn wenkbrauwen met Benefit Brow Zings:
Benefit Browzings

Benefit Browzings

Full Face:
Benefit Browzings

Benefit BrowzingsBij beide looks heb ik de volgende producten gebruikt:
– Essence I Love Stage Eye Shadow Base
– L’oreal Super Liner Perfect Slim
– Maybelline Great Lash Mascara
Etos Primer Refreshing
– Maybelline Dream Pure BB cream

Op mijn wangen draag ik op de bovenste foto:
– Etos Blush in de kleur 4080-206
– Bobbi Brown Shimmer Brick Pink Quartz
En op de onderste foto:
Diorskin Nude Shimmer Powder Ambre

Op de bovenste foto draag ik qua oogschaduw:
– Kiko Color Fever Eye Shadow Palette in de kleur Color Burgundy
Op de onderste foto draag ik qua oogschaduw:
– W7 Lightly Toasted Palette

Op de onderste foto draag ik daarnaast de volgende lipstick:
Essence Blush my Lips

Eindoordeel
Ik ben zeer te spreken over de Brow Zings van Benefit. Ik gebruik deze kit nu een maand of 5 en het poeder is makkelijk in gebruik en kleurt de wenkbrauwen op een natuurlijke manier in. Het poeder is zacht en totaal niet kruimelig o.i.d. Het poeder blijft de hele dag goed op zijn plaats. De gel zorg dat de wenkbrauwen de hele dag in model blijven. Door de handige indeling van de verpakking blijven alle onderdelen mooi schoon. Hoewel de kwasten wat klein zijn, zijn ze van prima kwaliteit en valt er zeker mee te werken. Ik vind het poeder een natuurlijk effect geven, veel natuurlijker dan het bijtekenen met een potlood. Wel vind ik het bijtekenen met poeder lastiger. Oefening baart echter kunst.
Wat ik een nadeel vind is de prijs. €33 vind ik niet heel goedkoop, zeker niet als je bedenkt dat er voor een fractie van de prijs ook wenkbrauwkitjes beschikbaar zijn die ook goede reviews krijgen (Cartrice). Die van Catrice kan ik door mijn haarkleur helaas niet gebruiken.
Mocht je net als ik een haarkleur hebben waarmee het lastig is om een geschikte kleur wenkbrauwpoeder te vinden, dan zou ik zeker even bij de poeders van Benefit kijken.

Benefit Brow Zings kost €33 en is verkrijgbaar bij de Douglas.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *