Max Factor Masterpiece Transform Mascara en Max Effect Mini Nail Polish

2comments 1

Max Factor bestond in 2014 100 jaar. Ter ere van dit 100 jarig bestaan hadden ze eind december een actie bij het Kruidvat. Wanneer je 2 Max Factor producten kocht, kreeg je een Glamour Essentials pakket gratis. In dit pakket zaten de volgende limited edition producten: een mini nagellak, in de kleur Pandora Ruby, en een mascara in de kleur Black-Brown. Ook zat er een cadeaubon in ter waarde van €10 welke gebruikt kon worden bij de aanschaf van een Max Factor Lip Finity lipstick.
Toen ik vorig weekend het Kruidvat bij mij in de stad binnen liep, zag ik deze pakketjes te koop staan voor €4,99. Ontzettend goedkoop, zeker wanneer je bedenkt dat een Masterpiece Transform Mascara normaal 16,99 kost en de Max Effect Mini Nail Polish €4,99.
Ik besloot het pakketje mee te nemen om beide producten te proberen. Vandaag laat ik aan jullie zien wat ik van deze producten vind.
Ik besef mij dat de producten in het pakketje beide Limited Edition producten zijn. De Masterpiece Transform Mascara is echter nog steeds te koop. Niet in de kleur Black-Brown, maar wel in de kleur Black. Ook de Mini nagel lakken behoren tot het vaste assortiment van Max Factor. En misschien dat sommige filialen dit pakketje nog hebben liggen.

Max Factor Glamour Essentials

In deze kit zit een nagellak en een Mascara.Max Factor Glamour Essentials

Informatie op de achterkant:Max Factor Glamour Essentials

Gwyneth Paltrow was het gezicht van deze campagne:Max Factor Glamour Essentials

Informatie in het bijgeleverde “boekje”:Max Factor Glamour Essentials

Max Factor Masterpiece Transform Mascara Black-Brown

De verpakking
Max Factor Masterpiece Transform Mascara
Max Factor Masterpiece Transform Mascara

De mascara zit in een zwarte huls met daarop gouden details. Ik vind de verpakking er mooi uit zien. Simpel, degelijk en de gouden details maken het wat mij betreft helemaal af.

De borstel:
Max Factor Masterpiece Transform Mascara

Max Factor Masterpiece Transform MascaraHet borsteltje vond ik er in eerste instantie een beetje gek uit zien. Het is een plastice borstel. Aan de ene kant loopt de borstel breder uit naar boven en zitten weinig stekels (bovenste foto), aan de andere kant loopt de borstel recht en zitten veel stekels (onderste foto). Ook hebben de stekels allemaal een ander formaat. De stekels onderin zijn kort en hoe meer naar boven, hoe langer de stekels worden. Het borsteltje is ook vrij flexibel.

De ingrediënten:
Max Factor Masterpiece Transform Mascara

Op de wimpers
Op de eerste foto zonder mascara, op de tweede foto met de Masterpiece Transform mascara:
Max Factor Masterpiece Transform Mascara

Max Factor Masterpiece Transform Mascara

Wederom op de eerste foto zonder mascara en op de tweede foto met mascara:
Max Factor Masterpiece Transform Mascara

Max Factor Masterpiece Transform Mascara

Ik ben zeer te spreken over deze mascara. Ik draag op de foto’s slechts 1 laagje mascara. Hij brengt gemakkelijk aan, komt dicht bij de wimper aanzet, spreid de wimpers en geeft ook nog volume. Daar moet ik wel bij zeggen dat mijn wimpers “lastig” zijn. Ze zijn kort en er is vrijwel geen volume in te krijgen. Deze mascara is een van de betere mascara’s die wel wat volume in mijn wimpers weet te brengen.
Het borsteltje werkt prettig. Je kan zelf kiezen welke kant van de borstel je het fijnst vindt werken en dat vind ik handig. De mascara blijft ook goed zitten gedurende de dag. Hij is overigens niet waterproof. Wel heb ik gemerkt dat de mascara wat neiging heeft tot klonteren/plakken wanneer je te veel product in één keer aanbrengt. Dit voorkom je door het overtollige product van je borsteltje af te vegen voordat je de mascara aan brengt.

Full face:
Max Factor Masterpiece Transform Mascara
Op bovenstaande foto combineerde ik de Masterpiece mascara met de bruine Max Factor Excess Intensity Longwear Eyeliner. Ik koos bewust voor een bruine eyeliner om de look wat zachter te houden. De oogschaduws die ik voor deze look gebruikte komen uit het All About Nude Palette van Essence. Op mijn lippen draag ik een lipstick in de kleur 05, uit de Rouge Pur Couture collectie van Yves Saint Laurent.

Max Factor Max Effect Mini Nail Polish Pandora Ruby

De verpakking
Max Factor Max Effect Mini Nail Polish Pandora Ruby

Max Factor Max Effect Mini Nail Polish Pandora RubyDe nagellak breng je aan door middel van een klein, rond kwastje. Ik vind dit kwastje persoonlijk niet zo prettig werken. Hij is aan de korte kant, te kort naar mijn mening. Bij mijn nagelriem krijg ik de kleur niet mooi gelijk aangebracht.
De lak vind ik ook wat stroperig. Ik vind dat niet prettig aanbrengen. Het kost mij meer moeite om de kleur mooi egaal te krijgen. Ook vind ik dat hij er vrij lang over doet om te drogen.
De houdbaarheid is bij mij gemiddeld, zo’n 3 dagen met een goede topcoat.

De ingrediënten:
Max Factor Max Effect Mini Nail Polish Pandora Ruby

Swatch
Max Factor Max Effect Mini Nail Polish Pandora Ruby

De kleur vind ik ontzettend mooi. Een soort van frambozen roze/rode kleur.

Eindoordeel
De Max Effect Mini Nail Polish ben ik niet zo’n fan van. Ik vind de substantie niet fijn en het kwastje vind ik niet prettig werken. Voor 4,5ml betaal je €4,99. Dit vind ik niet heel goedkoop. Voor een Essie lakje betaal je €9,99 maar deze heeft een inhoud van 13,5 ml; dat is het drievoudige. Een Opi lakje kost €14,25 en heeft een inhoud van 15ml. Een Opi lakje is daarmee verhoudingsgewijs nog goedkoper dan de lakjes van Max Factor. Het kan natuurlijk zijn dat het net aan dit lakje en deze kleur ligt dat ik de substantie als niet prettig ervaar.
De Masterpiece Transform Mascara vind ik daarintegen zeker een aanrader. Ik vind het borsteltje fijn werken en de mascara doet zijn werk goed. De substantie is prima en hij blijft de hele dag goed op de wimpers zitten.

Max Factor Masterpiece Transform Mascara kost €16,99 en is o.a. verkrijgbaar bij het Kruidvat.
Max Factor Max Effect Mini Nail Polish kost €4,99 en is o.a. verkrijgbaar bij het Kruidvat.

2 Comments
  • sabrina
    februari 1, 2015

    Ik heb dit ook gekocht en ben heel tevreden met de mascara. De nagellak heb ik nog niet opgehad, ik ben benieuwd want de kleur vind ik heel mooi!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *